BSTR-blogi
  • bstr-b-60x60
    BSTR Markkinointitoimisto

    2017-01-31

Akatemiasta uusiin korkeuksiin

Minua on aina kiehtonut ajatus mainostoimistossa työskentelemisestä ja siitä, että saisin olla mukana ideoimassa ja kehittämässä yritysten markkinointia. Halusin suorittaa työharjoitteluni paikassa, jossa pääsisin oppimaan uutta ja tekemään asioita, joista tulevaisuudessa tulisin hyötymään. Liiketalouden opiskelijana ja tulevana markkinoinnin ammattilaisena Booster Akatemia vaikutti sopivalta.

Viiden kuukauden mittainen harjoitteluni lähenee loppuaan ja tunnen olevani jokseenkin etuoikeutettu, kun olen saanut suorittaa sen Boosterin kaltaisessa paikassa. Olen päässyt kurkistamaan mainostoimiston todelliseen arkeen ja näkemään, että maailma täällä on paljon muutakin kuin joukko nenät tiukasti kiinni tietokoneiden näytöissä istuvia tyyppejä. Parhaimmillaan se on joukko toinen toistaan luovempia ihmisiä, lukemattomia uusia ideoita, onnistumisia, huonoja vitsejä, lyhyellä varoitusajalla tulevia asiakastöitä, mielenkiintoisia palavereita ja monipuolisia työtehtäviä. Mainostoimistossa jokainen päivä on erilainen ja ehkä juuri se on asia, josta olen nauttinut harjoitteluni aikana eniten.

Viisi kuukautta tuntuu aivan liian lyhyeltä ajalta, kun pääsee tekemään sitä, mistä tykkää. Viime vuoden syyskuussa en olisi osannut edes kuvitella, että työharjoittelu voisi olla niin hauskaa ja mukaansatempaisevaa kuin se on ollut. Harjoitteluni aikana olen päässyt tekemään niin monipuolisesti eri töitä, etteivät aivoni ole vielä täysin sisäistäneet kaikkea saamaani oppia. Olen päässyt käyttämään koulusta hankittuja tietoja ja taitoja sekä oppinut paljon sellaisia asioita, joita en olisi koskaan koulussa voinut oppia. Olen ollut mukana toinen toistaan mielenkiintoisemmissa projekteissa ja päässyt tekemään juuri niitä juttuja, joista tykkään. Olen suunnitellut ja toteuttanut, valokuvannut ja videokuvannut, tehnyt somesuunnitelmia ja -päivityksiä sekä ideoinut ja käyttänyt uusia ohjelmia. Olen myös osallistunut palavereihin ja asiakastapaamisiin sekä tutustunut projektipäällikön työtehtäviin. Olen nähnyt mainostoimiston arkea sen kaikessa hulluudessaan.

Markkinoinnillinen näkemykseni on kehittynyt viisikuukautisen harjoitteluni aikana uskomattoman paljon. Enää en vain selaa Facebookia lukien yritysten julkaisuja, vaan mietin, pohdin ja analysoin. Selaan postauksia miettien, miksi ne on kirjoitettu niin kuin ne on kirjoitettu. Tiedän, miten paljon aikaa lyhyeenkin tekstiin on saatettu käyttää ja miten paljon tekstin sanomaa ja julkaisuajankohtaa on saatettu miettiä.

Parasta työssäni on ollut ehdottomasti oikeiden asiakastöiden tekeminen ja asiakkailta saatu palaute. On ollut mahtava huomata, että tekemääni työtä todella arvostetaan. Unohtamatta tietenkään Boosterin huippuporukkaa ja ihmisiä, joiden kanssa olen saanut työskennellä. On ollut mahtavaa päästä seuraamaan ideointia näin luovassa ympäristössä – paikassa, jossa kuka tahansa saa sanoa mitä tahansa.

Taskut täynnä uusia ideoita, intoa ja tärkeitä oppeja jätän Booster Akatemian taakseni ja suuntaan kohti uusia haasteita. Harjoitteluni Boosterissa avasi lukemattomia polkuja tulevaisuuteen ja nyt tiedän, tai ainakin luulen tietäväni, mitä minä haluan isona tehdä.

Lopuksi haluaisin sanoa vielä muutaman sanan teille, jotka ehkä juuri tällä hetkellä etsitte harjoittelupaikkaa. Valitkaa sellainen paikka, jossa näette itsenne ja jossa voitte kuvitella joskus työskentelevänne. Viisi kuukautta on pitkä aika talossa, jossa ei viihdy. Älä siis tyydy ensimmäiseen itsestään selvään vaihtoehtoon, vaan näe pikkuisen vaivaa ja tavoittele unelmia. Uskalla ottaa uudet haasteet vastaan ja hyppää tuntemattomaan. Harjoittelun aikana sinulla on mahtava tilaisuus oppia, kehittyä ja kasvaa ihmisenä – kenties jopa löydät tulevaisuudellesi selkeän suunnan.

Haluatko blogistamme muistutuksen?

Lähetämme pari kertaa kuukaudessa blogilinkit suoraan sähköpostiisi ja pysyt perillä markkinoinnin uusista tuulista.

info@bstr.fi

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

bstr-pauliina

Pauliina Hautamäki

040 075 4878
pauliina.hautamaki@bstr.fi

Hanna Heikkola

0400 316 576
hanna.heikkola@bstr.fi

Viivi-makiranta-bstr

Viivi Mäkiranta

050 4720 999
viivi.makiranta@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.