Askelmia ammattilai­suuteen

BSTR Markkinointitoimisto

Olen työskennellyt kokoonpanotyöntekijänä, henkilökohtaisena avustajana, myyjänä ja monessa muussa työssä. Vaikka opiskelen visuaaliseksi suunnittelijaksi, en ole sulkenut ovia muiden alojen töille. Olen huomannut, että monipuolinen työtausta, harrastukset ja muut asiat voivat vaikuttaa positiivisesti kehittymiseen. Kun on saanut laajempaa katsomusta, se voi luoda erilaista inspiraatiota siihen omaan juttuun. Joten laajenna näkemystäsi, voit yllättyä, kuinka paljon se voi auttaa sinua eteenpäin.

Työharjoittelun päämäärä on aina kehittyä eteenpäin. Mutta miten kehitys tapahtuu? Jokaisella on oma tapansa kehittyä, mutta ensimmäinen askel kehitykseen on löytää omat oppimistavat. Joku muistaa asioita helpommin, kun on mustaa valkoisella. Osa hahmottaa kuvista. Osa pänttää teoriaa, ja osa löytää kokeilun ja oivalluksen kautta tapansa oppia. Eli ensimmäisenä askeleella pitää opiskella itseään, keksiä ja löytää tyyli, mikä sopii itselle. Kun tuntee oman tyylinsä oppia ja miten saa aikaa kehitystä, se auttaa huomattavasti helpommin ja nopeammin kehittymään.
Kun tuntee omat tapansa, voi miettiä osaamistaan. Missä olen hyvä, mikä menee kohtalaisesti ja mitkä asiat tarvitsevat huomattavasti kehitystä? Kun osaa määritellä omat vahvuudet ja heikkoudet, tietää minkälaisia töitä ja tehtäviä voisi tehdä kehittyäkseen.

Kehittymisen kannalta kannattaa aina ottaa haasteita vastaan, vaikka ne tuntuisivat aivan mahdottomilta. Apua saa aina kun kysyy, eli uskalla kysyä. Vaikka suunnittelisit jotain yksin kotona, et ole yksin. Aina on joku, jolta voi kysyä mielipidettä taikka apua. Harjoittelussa jokaisella pitäisi olla mahdollisuus kehitykseen. Jokaisen harjoittelijan tulisi saada eteensä haasteita, tarvittaessa apua ja mielipiteitä.

Graafisessa suunnittelussa laaja näkemys ja taito kerätä tietoa auttaa kehittymään. Mitä enemmän tietoa olet kerännyt itseesi, sinun on helpompi toteuttaa mitä tahansa. Jos joku tieto ei sen hetkisessä työssä auttanutkaan, se voi olla seuraavassa hyödyllinen. Pidä siis itsesi lapsenomaisessa tilassa, säilytä halusi oppia. Vaikka jotkut asiat ovat niitä “ei niin kivoja”, niistäkin voi oppia ja ne voivat muuttua mukaviksi.

Aina en itsekään toteuta omia kehityksen askeliani, mutta ne ovat hyvät portaat nousta kohti ammattilaisuutta.

Sofia Nokia
akatemialainen/harjoittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.