[ Digimarkkinointi | Sisällöntuotanto | Verkkosivut ]

Ripottele rohkeasti avainsanoja verkkosivustollesi

Saana Klemola30.01.2023

Hakukoneoptimointi. Sitä olisi hyvä tehdä, mutta jos ei oikein tiedä mistä aloittaa, voi koko homma jäädä internetjumalien haltuun. Lukemalla tämän tekstin saat lisää rohkeutta ripotella sopivia hakusanoja verkkosivuillesi.

Saana Klemola BSTR

Tee taustatyöt

Rohkea rokan syö, mutta hakukoneoptimointi jää lautaselle, jos reseptiä ei ole luettu kunnolla. Alkajaisiksi kannattaakin ottaa selville, millä sanoilla asiakkaasi etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Ja huom! Nämä eivät välttämättä ole ollenkaan samoja sanoja, mitä sinä käytät tuotteestasi. 

Suosittelenkin rohkeasti kyseenalaistamaan mielikuvasi käyttämistäsi hakusanoista. Käy testaamassa Googlessa, mitä hakusanoja Google ehdottaa käytettäväksi. Se käy helpoiten naputtelemalla hakusanasi hakukenttään.

Kun hakutulokset ovat näkyvissä, skrollaa alas ja katso kohta Aiheeseen liittyvät haut. Tämä on varsinainen kultakaivos, josta voit löytää hakusanoja, joita sinulla ei välttämättä tullut mieleenkään käyttää.

Käytä otsikot ja väliotsikot hyväksesi

Kun olet saanut suosituimmat hakusanat selville, on aika aloittaa sanojen viskominen teksteihisi. Parhaita paikkoja ovat otsikot ja väliotsikot.

Jos sinulla ei ole teksteissäsi väliotsikointeja niin voit luoda niitä ihan keposesti myös vanhoihin teksteihin. Hakukoneoptimoinnin lisäksi ne ilahduttavat myös laiskaa lukijaa. Maailmassa on vaikka kuinka monta ihmistä, jotka lukevat teksteistä pelkät otsikot!

Aloittamalla otsikot hakusanoilla, joita asiakkaasi etsivät, ilmoitat Googlen hakuroboteille, että hei täällä on tarjolla sitä, mitä asiakas haluaa. Google ymmärtää jonkin verran suomen kielen taivutettuja muotoja, mutta jos haluat pelata varman päälle, käytä perusmuotoja.

Kirjoita sujuvasti

Hakukoneoptimoitu teksti ei tarkoita sitä, että siinä olisi mahdollisimman paljon hyviä hakusanoja peräkkäin. Ehei! Jos tekstin lukeminen tökkii ihmiselle, ei Googlekaan tekstiä arvosta.

Muista siis ripotellessasi hakusanoja, että tekstin pitää ennen kaikkea olla sujuvaa, vaikka sitä hakusanoilla maustaisi.

Virkistä synonyymeilla

Tekstiä, jossa käytetään rikasta kieltä, on ilo lukea. Myös Google ymmärtää tämän, ja siksi tekstejä kannattaa mehevöittää avainsanojesi synonyymeillä. Käytä esimerkiksi tärkeitä avainsanoja tekstisi otsikoissa ja alkulauseissa, mutta viritä hakukoneoptimointi täyteen kiitoon leipätekstin synonyymeillä.

Rohkeus palkitaan

Vaikka aluksi hakusanojen ripottelu teksteihin voi tuntua kankealta, siihen oppii nopeasti ja lopulta tulosten voi antaa puhua puolestaan. Mikäs sen mahtavampaa kuin blogiartikkeli, joka tuo sivustollesi uusia kävijöitä vuosi toisensa perään?

Saana Klemola BSTR

Saana Klemola

Sisällöntuottaja

Kuulostiko kiinnostavalta?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.