[ Digimarkkinointi ]

Bannerimainonta: Tehokas tapa tavoittaa kohdeyleisösi verkossa

BSTR30.04.2023

Bannerimainonta on digitaalisen markkinoinnin tehokas työkalu, joka tuo brändisi, tuotteesi, palvelusi tai kampanjasi näkyväksi verkkomaailmassa. [BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

digimarkkinointi

Bannerimainonnan perusteet

Bannerimainonta on digitaalisen markkinoinnin muoto, jossa mainokset esitetään verkkosivuilla näkyvillä bannereilla. Nämä bannerit voivat olla kuvia, tekstejä tai interaktiivisia elementtejä, ja ne sijaitsevat usein verkkosivujen yläosassa, sivupalkissa tai jopa keskellä sisältöä. Bannerimainonnan tavoitteena on houkutella käyttäjiä napsauttamaan mainosta ja siirtymään mainostajan verkkosivustolle.

Missä bannerimainokset näkyvät?

Bannerimainokset näkyvät laajasti eri verkkosivustoilla, mukaan lukien uutissivustot, blogit ja muut online-palvelut. Ne voivat myös esiintyä mobiilisovelluksissa, luoden mahdollisuuden tavoittaa kohdeyleisö laajasti eri laitteilla. Bannerimainonnan näkyvyysverkosto on siis valtava, mikä tekee siitä tehokkaan keinon kasvattaa brändin näkyvyyttä verkossa.

Koska on bannerimainonnan paikka?

Bannerimainontaa käytetään moniin eri tarkoituksiin markkinoinnissa. Ensinnäkin se voi olla brändin tunnettuuden kasvattamisen väline, kun yritys haluaa saavuttaa suuremman yleisön. Toiseksi, bannerimainonta voi olla suoraan liitettynä tuote- tai palvelukampanjoihin, houkutellen käyttäjiä tutustumaan tarjouksiin tai uutuustuotteisiin. Lisäksi bannerimainonta voi toimia myös liikenteen ohjaajana, ohjaten käyttäjiä tiettyihin verkkosivustoihin.

bannerimainonta

Tehosta kampanjaasi

Kun yritys suunnittelee markkinointikampanjaa, bannerimainonta voi olla keskeinen osa strategiaa. Kampanjan aikana yritys voi luoda erilaisia mainosmateriaaleja ja ohjata bannerien kautta saapuva liikenne kampanjasivulle tai muulle laskeutumissivulle. Tämä monipuolinen lähestymistapa auttaa tavoittamaan laajan yleisön ja lisäämään kampanjan näkyvyyttä. Bannerimainontaa ohjaavan työkalun avulla voidaan myös seurata kampanjan tehokkuutta ja tehdä tarvittaessa muutoksia mainosten sisältöön tai sijoitteluun.

Uudelleenmarkkinointi on yksi tehokas tapa

Uudelleenmarkkinointi bannerimainonnalla on tehokas tapa saada potentiaaliset asiakkaat palaamaan verkkosivustolle. Kun käyttäjä on vieraillut yrityksen sivustolla, mutta ei ole vielä tehnyt haluttua toimintaa, kuten ostoa tai yhteydenottoa, bannerimainonta voi seurata häntä muilla verkkosivustoilla. Näin mainostaja muistuttaa käyttäjää brändistä ja houkuttelee häntä palaamaan sivustolle loppuun asti. Uudelleenmarkkinointi bannerimainonnalla on erityisen hyödyllistä, kun asiakas tarvitsee lisäaikaa harkita päätöstään.

Euroopassa Google Display-verkosto on merkittävin

Google Display-mainonta on osa Google Ads -mainosverkostoa, joka tarjoaa mainostajille mahdollisuuden näyttää mainoksiaan kustannustehokkaasti laajalle yleisölle eri verkkosivustoilla, sovelluksissa ja YouTube-videoiden rinnalla.Tämä mainonnan muoto perustuu visuaaliseen sisältöön, kuten kuviin ja videoihin, ja se mahdollistaa brändin näkyvyyden monipuolisissa ympäristöissä.

Tämä verkosto kattaa valtavan määrän verkkosivustoja eri aihealueilta, mikä antaa mainostajille mahdollisuuden tavoittaa kohdeyleisönsä useissa eri konteksteissa. Lisäksi mainokset voivat näkyä Gmail-sähköposteissa ja Google-sovelluksissa, laajentaen näkyvyyttä entisestään. Tutustu myös responsiiviseen display-mainontaan.

Tarkan kohdentamisen mahdollisuudet

Google Ads tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet Display-mainonnan kampanjoiden hallintaan. Mainostajat voivat kohdentaa mainoksiaan tarkasti määritellylle yleisölle demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden ja käyttäytymisen perusteella. Lisäksi mainosmuotoja on useita, kuten kuvamainokset, responsiiviset mainokset ja interaktiiviset mainokset, mikä antaa mahdollisuuden testata eri lähestymistapoja ja optimoida kampanjan suorituskykyä. Mutta klikataanko bannerimainoksia? Klikataan. Store Growers paljastaa mitatattuja lukuja bannerimainonnan kustannustehokkuudesta ja klikkausprosenteista.

Ammattilaiset tuo kustannustehokkuuden

Bannerimainonnan kustannustehokkuus voi vaihdella monista tekijöistä riippuen. Tässä on muutamia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa bannerimainonnan kustannustehokkuuteen:

 1. Kohdennus:
  • Kohdennus on avainasemassa bannerimainonnan kustannustehokkuudessa. Mitä tarkemmin voit määritellä kohdeyleisösi demografiset tiedot, kiinnostuksen kohteet ja käyttäytymisen, sitä paremmin voit optimoida mainontasi. Hyvin kohdennettu mainonta voi tuottaa parempia tuloksia pienemmällä budjetilla.
 2. Kilpailu:
  • Kilpailutilanne vaikuttaa suoraan mainonnan hintaan. Jos mainostajia on paljon samoilla avainsanoilla tai kohdeyleisöillä, kilpailu mainospaikoista voi nostaa hintoja. Toisaalta vähemmän kilpailtuilla markkinoilla bannerimainonta voi olla edullisempaa.
 3. Mainonnan laatu:
  • Visuaalisesti houkuttelevat ja informatiiviset mainokset voivat saada enemmän huomiota ja napsautuksia. Hyvä mainonnan laatu voi parantaa mainonnan tehokkuutta, vähentää hylkäysprosenttia ja siten alentaa mainoskustannuksia.
 4. Käyttäjien kokemus:
  • Ärsyttävät tai häiritsevät mainokset voivat johtaa käyttäjien torjuntaan tai mainosten estämiseen, mikä heikentää mainonnan tehokkuutta. Mainoksen näkyvyys ja sijoittelu voivat myös vaikuttaa siihen, kuinka hyvin se huomataan ja miten se vaikuttaa käyttäjiin.
 5. Kampanjan tavoitteet:
  • Kustannustehokkuus riippuu myös siitä, millaisia tavoitteita mainostajalla on. Jos tavoitteena on brändin tunnettuuden kasvattaminen, näyttökertojen korkea määrä voi olla tärkeämpi kuin klikkausten määrä. Toisaalta suoritusperusteiset kampanjat voivat vaatia tarkempaa seurantaa ja optimointia.
 6. A/B-testaus ja optimointi:
  • Jatkuva A/B-testaus ja mainonnan optimointi voivat auttaa tunnistamaan tehokkaimmat mainokset ja kohdentamismenetelmät. Tämä kehittää mainonnan tehokkuutta ajan myötä.

On tärkeää huomata, että bannerimainonnan kustannustehokkuus vaihtelee toimialoittain ja markkinoiden ominaisuuksista riippuen. Tehokkaan strategian kehittäminen edellyttää huolellista suunnittelua, seurantaa ja tarvittaessa muutoksia kampanjan aikana. Bannerimainonnan tehokkuuteen vaikuttaa teknisten seikkojen lisäksi tietysti myös bannereiden sisältö. Mega Digital julkaisi sivustolla 10 tehokkaasti toimineen bannerimainoksen esimerkkiä analyyseineen.

Yhteenveto

Bannerimainonta on monipuolinen ja tehokas tapa tavoittaa kohdeyleisösi verkossa. Se tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa brändin näkyvyyttä, tuottaa markkinointikampanjoihin tehoa ja houkutella potentiaaliset asiakkaat takaisin verkkosivustolle uudelleenmarkkinoinnin avulla. Tuntemalla bannerimainonnan perusteet ja käyttötavat, voit optimoida markkinointistrategiasi ja saavuttaa parempia tuloksia verkossa.

BSTR:llä on vuosien kokemus bannerimainonnan hyödyntämisestä markkinoinnissa. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Display- ja YouTube-mainonta.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.