bstr-akatemia
  • bstr-b-60x60
    BSTR Markkinointitoimisto

    2019-10-14

BSTR Akatemiasta boostia uraan

Näin syksyn ollessa jo täydessä vauhdissa, on joukossamme taas uusia kasvoja, nimittäin akatemialaisia. BSTR Akatemia on oma työharjoitteluohjelmamme, johon valitaan opiskelijoita graafisen suunnittelun, liiketalouden, viestinnän ja markkinoinnin koulutusohjelmista.

BSTR Akatemia perustettiin nelisen vuotta sitten.

– Aiemmin meillä oli yksittäisiä harjoittelijoita, mutta sitten harjoitteluohjelmaa viilattiin ja muutettiin toimivammaksi. Nyt pystymme auttamaan alalle pyrkiviä ja tarjoamaan ensimmäisen urastepin monelle nuorelle, kertoo BSTR:n toimitusjohtaja Tero Luoma.

Tyypillisesti akatemialaisia valitaan kourallinen syksyksi ja kevääksi, eivätkä he todellakaan tule vain keittämään kahvia. Sitäkin saa toki tehdä, jos kahvihammasta alkaa työn lomassa kolottaa.

– Olin itse nuorena harjoittelussa, jossa pääasiassa kopioin papereita ja siivosin pöytiä. Eihän siinä mitään opi, Luoma toteaa.

Akatemialaiset asettuvat siihen tiimiin, jonka työnkuva on lähimpänä heidän opiskelemaansa alaa ja mielenkiinnonkohteitaan. Kun opiskelijat pääsevät osaksi oikeita asiakastöitä ja saavat hoidettavakseen omia asiakkuuksiaan, he saavat aidon kuvan siitä, millaista työ alalla ja BSTR:llä on.

BSTR Akatemia on lähellä Luoman sydäntä, sillä se antaa yritykselle vähintään yhtä paljon kuin itse akatemialaisille.

– BSTR saa hyvistä harjoittelijoista tulevaisuuden työntekijöitä ja tuoreita näkökulmia alalle, joka on jatkuvassa murroksessa. Nuorten näkökulmat ovat etu myös meidän asiakkaillemme. Akatemialaisille harjoittelu tuo korvaamatonta kokemusta ja suhteita alan ihmisiin. Harjoittelun jälkeen heillä on myös näyttöä omasta osaamisestaan.

Kaiken kaikkiaan ohjelma on win-win-tilanne kaikille osapuolille.

Syksyn akatemialaisilta Juha Saariselta, Kaisa Härmälältä, Maria Da Silvalta ja Iida-Maria Laurilta ohjelma saa roimasti positiivista palautetta. Erityisesti he arvostavat sitä, miten heidät otettiin heti osaksi työporukkaa ja laitettiin hommiin. Vastuuta annetaan, mutta apua saa aina pyytäessään. Työympäristö on turvallinen ja rento, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Kaikki akatemialaisten opiskelukaverit eivät ole olleet yhtä onnekkaita.

– Täällä meitä kohdellaan kuin vakituisia työntekijöitä ja meidät otetaan vakavasti. Työympäristö on inspiroiva ja keltä tahansa voi pyytää apua koska tahansa, sillä kaikki haluavat auttaa, kuvailee Härmälä.

Akatemialaisten mukaan erityisen hienoa on ollut myös se, miten heidät on otettu vastaan. Saarisella on erityisesti jäänyt mieleen hetki ihan harjoittelun alusta, kun koko BSTR:n väki oli kokoontunut yhdessä kick off -sessioon, jossa inspiroiduttiin alkavaan syksyyn ja talveen.

– Yksi porukasta huomasi värikkäät sukkani ja kysyi minulta yllättäen, mikä minun sukkafilosofiani on. Kerroin hänelle käyttäväni värikkäitä sukkia, sillä se saa ihmiset hymyilemään. Tämä hassu kysymys kuvastaa mielestäni hyvin BSTR:n ilmapiiriä. Täällä saa ja pitää olla oma itsensä.

Haluatko blogistamme muistutuksen?

Lähetämme pari kertaa kuukaudessa blogilinkit suoraan sähköpostiisi ja pysyt perillä markkinoinnin uusista tuulista.

Ota yhteyttä

info@bstr.fi

tero-luoma-bstr

Tero Luoma

0400 918 288
tero.luoma@bstr.fi

Anniina-walsh-bstr

Anniina Walsh

040 529 5846
anniina.walsh@bstr.fi

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

bstr-pauliina

Pauliina Hautamäki

040 075 4878
pauliina.hautamaki@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.