11.06.2021
Harjoittelussa saimme huomata, ettei graafisen suunnittelijan työ ole vain luovaa suunnittelua. Työhön sisältyy yllättävän paljon oman työn organisointia ja priorisointia sekä tarkkaa aikatauluttamista.
Suunnittelu tapahtuu BSTR:llä tiimeissä, joten myös tiimin jäsenten kanssa viestintä omista työvaiheista ja niiden etenemisestä on tärkeää. Etätyöskentely on korostanut asian tärkeyttä entisestään.
Mutta miten luovuutta vaativa työskentely sitten onnistuu järjestelmällisellä otteella? Se onkin taito, jota on tullut opeteltua harjoittelun aikana. On totta, ettei luovuus aina kuki käskemällä. Apuna tässä on hyvä työyhteisö; jos itse jää jumiin tai pyörittelemään samaa asiaa, voi työkaverilta kysyä aina neuvoja ja vinkkejä. Luovan työn ei myöskään tarvitse tapahtua aina työkoneen ääressä. Ideoida voi muuallakin, vaikka lenkin lomassa. Välillä suunnittelijan arkeen kuuluu myös toteuttavempia töitä, kuten yksittäisistä flyereita tai aineistojen korjauksia ja päivityksiä. Rutiinilla tehdyt työt ovat mukavia enemmän luovuutta ja uusia ideoita vaativien töiden lomassa.
Vaikka kevät onkin mennyt äkkiä, on siihen mahtunut monia hauskoja hetkiä työkavereiden kanssa sekä paljon erilaisia projekteja. Mieleenpainuvia projekteja ovat ehdottomasti olleet projektit, joissa olemme päässeet haastamaan itseämme. Tällaisia olivat muun muassa strategisen suunnittelutoimisto Lite Bättre:n ilmeprojekti, jonka toteutimme yhdessä; Kaisa visuaalisen ilmeen ja brändikuvat, Mia verkkosivun ulkoasun. Myös Mian tekemä Lajina Mielen visuaalisen ilmeen rikastaminen ja verkkosivujen ulkoasun suunnittelu oli onnistunut ja mielenkiintoinen projekti. Yksi hauskimmista työpäivistä oli meidän kuvausreissumme Lemmikkien lomakodille. Saimme viettää päivän ihanien karvakavereiden seurassa Lemmikkien brändikuvia ottaen. Oli myös mahtava päästä tutustumaan heidän lämminhenkiseen työporukkaansa.
Olemme onnekkaita, että tällä alalla harjoittelun suorittaminen on onnistunut ja etätyöskentely on ollut mahdollista. Hyvät digitaaliset työkalut ja niiden kautta yhteydenpito ovat mahdollistaneet sujuvan työskentelyn etänä, mutta samaan aikaan yhdessä. Mieleen ovat painuneet erityisesti monet yhteiset etäkahvitauot. Tämä pieni ja arkinen asia on tuonut piristystä kotona vietettyihin etätyöpäiviin. Toimistopäiviäkin on onneksi pystytty pitämään turvallisuus huomioon ottaen.
Harjoittelijan rooli oli hieman erilainen Kaisalla, sillä hän suoritti harjoittelunsa työpaikassaan. Tavoitteena oli vahvistua suunnittelijana ja näin tapahtuikin. Tutussa työympäristössä sai suoraan keskittyä tavoitteeseensa sekä saada vastuuta ja haasteellisempia työtehtäviä. Myös Mialla oli aikaisempaa kokemusta harjoittelusta markkinointitoimistossa ja toiveissa oli nyt tutustua siihen, millaista työ BSTR:n kokoisessa toimistossa on sekä vahvistaa omaa osaamistaan alalla. Harjoittelun alussa pääsi heti töiden pariin, eikä tarvinnut “jäädä kahvia keittelemään”. Vastuuta annettiin ja osaamiseen luotettiin, mikä antoi lisäboostia tekemiseen.
Harjoittelu BSTR:llä avasi paljon ovia erilaisiin projekteihin. Täällä olemme voineet kertoa, mikä kiinnostaa ja mitä haluamme oppia lisää. Usein työtehtäviä onkin suunnattu omaa kiinnostusta kohti. Näin harjoittelusta on saanut paljon irti ja päässyt kehittämään taitojaan toivomillaan osa-alueilla. Monipuoliset projektit ovat tarjonneet erilaisia työtehtäviä: graafista suunnittelua, web desingnia, animointia, videoeditointia sekä valokuvausta. Projektit toivat ennen kaikkea luottamusta omaan osaamiseen sekä vahvistivat ammatillista itsevarmuutta.
Onnea on ollut saada olla BSTR:n mukana matkalla huipulle.
Kirjoittajat: Mia ja Kaisa
[UUTISKIRJE]
Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.