Ihmisen rakkain sana

BSTR Markkinointitoimisto

Kuulin hyvältä ystävältäni tarinan, että meitä yhdistää rakkaus samaan sanaan. Hämmästyin. En ollut kuullut tätä tarinaa ennen! Jokaisella ihmisellä on yksi aivan äärimmäisen rakas sana, kaikista tärkein, ja se on hänen oma nimensä. Oman nimen kuuleminen saa aikaan mielihyvähormonien tulvan. Ajatuksemme täyttyvät toiveikkaista tunteista ja mielikuvitus hyppää kolme askelta edelle luodessaan vaihtoehtoja seuraavista sanoista.

Ihminen vain on loppujen lopuksi aivan äärimmäisen itsekäs olento. Kuulin tarinan ja ajattelin, että onneksi olen erilainen. Mutta kun ajattelin uudestaan, huomasin miten samanlainen olen muiden kanssa. Samanlainen, jota kiinnostaa vain ja ainoastaan se, mitä muut minusta ajattelevat.

Miltä maailma näyttäisi, jos meidän rakkain sana olisikin sinä? Kuvittelin tätä eilen ja jatkoin sitä tänään kirjoituspöydän ääressä. Millainen maailma olisi oikeasti, jos meidän suurin huoli olisi toinen ihminen? Täysin tuntematon olento toiselta puolen katua tai toiselta puolen maailmaa.

Ei ole olemassa mitään rumempaa kuin itsekkyys. Se ei sovi kenellekään, se ei kuulosta hyvältä ja piilotettunakin se on aina näkyvillä. Itsekkyys tuhoaa kaiken. Katson peiliin ja näen itsekkyyttä. Kuinka taistella meihin selkeästi asennettua koodia vastaan? Mainosmiehenä näen tässä mahdollisuuden. Kirjoitan myyntispiikin, jossa toistan vastaanottajan nimeä. Hormonipitoisuudet pulpahtavat äärimmilleen ja ostohalut ovat huipussaan. Hyödynnän verkossa viestejä, jotka puhuttelevat ihmisiä heidän etunimillään. Kamppailen ajatuksen kanssa; teenkö tämän rehellisestä sydämestä vai rakkaudesta vain itseäni kohtaan?

Maailma on täynnä roskaa. Itsekkäitä ihmisiä. Minä olen itsekäs ihminen. Mutta maailmassa on myös entistä enemmän tilaa rakkaudelle. Tämä ei ole mitään ällö-vaaleanpunaista rakkautta. Rakkaus on maailman hienoin sana. Se on sana, joka on voimakas ja vaatii lausujaltaan rohkeutta. Rakkaudella ei ole väriä. Rakkaus on osoitettava aina tekona, joka on epäitsekäs ja jossa minä haudataan.

Sinä olet rakas.

Jussi Ojala

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.