[ BSTR ]

Joulumielellä – harrastukset ilahduttaa

Pauliina Hautamäki19.12.2022

BSTR:n ikkunalla on hymyillyt joulukuun ajan pyöreä- ja punaposkisten lasten kuvia. Ketähän nämä iloiset kasvot ovat ja miksi ne ovat siinä…?

Pauliina Hautamäki BSTR

“Mitä sä harrastat?” on yleinen kysymys, kun tutustutaan uusiin ihmisiin tai kun jutellaan niitä näitä. Sama kysymys on yleinen myös lasten ja nuorten kesken koulujen pihoilla.

Harrastusten kautta kuulutaan johonkin

Kaikkialla painotetaan harrastamisen tärkeyttä. Näinhän se onkin, harrastaminen antaa valtavasti. Harrastaminen opettaa sosiaalisia taitoja, luo onnistumisia ja opettaa pettymyksiä, antaa esiintymiskokemusta, harjaannuttaa paineensietokykyä, ohjaa tavoitteelliseen tekemiseen.

Harrastaminen ylipäänsä tarjoaa mukavaa tekemistä, joka hoivaa mieltä ja/tai kroppaa. Ennen kaikkea harrastus antaa ryhmän, johon kuulut, kaverit, joiden kanssa puhut samaa kieltä. Harrastus määrittää ryhmän, johon kuulut. Tai et kuulu.

Harrastamiseen pääsemättömyys voi eriarvoistaa

Harrastamisen hinta on myös kova. On toki ajan henki, että harrastamisen ajatellaan helposti olevan olevan jotain mihin maksetaan lisenssiä, lukukausimaksua, jäsenmaksua tms. Voihan toki harrastaa “höntsäilyäkin” kuten ennen vanhaan.

Fakta on, että tässä maailmanajassa se ei ole enää sama asia. Sosiaalinen paine lasten ja nuorten keskuudessa voi olla kova siitä, että mitä harrastat. Kaikki haluavat kokemuksen siitä, että kuuluu porukkaan.

Yle (3.12.2022) uutisoi, että köyhyys koskettaa yhä useampaa lapsiperhettä. Suomessa elää köyhyydessä nyt arviolta noin 130 000 lasta. Pelastakaa lapset ry:n Lapsen ääni 2022 -kyselyn mukaan pienituloisten perheiden lapsista 23 prosenttia on joutunut lopettamaan harrastuksen. Tämä uutinen surettaa. Mietin sitä lasta, joka ei pääse mukaan, ei voi lähteä, ei voi kuulua siihen porukkaan, mihin niin kovasti haluaisi.

Yhtä hymyä ja vähän porua

Nuo BSTR:n ikkunalla olevat onnelliset hymyt ovat meitä bstr:läisiä lapsina harrastustensa parissa. Noista säteilevistä silmistä näkee, että nyt ollaan jonkun rakkaan asian parissa. Ninaa kuvassa tosin harmittaa, mutta se on toinen tarina.

Kuvissa vuosien takaa Viivi, Pauliina, Anssi ja Mari sivakoivat suksilla kirkkailla hangilla, Kaisa hyppii trampoliinilla, Rami on tomerana Uumajassa jalkapallomaalivahtina, Jenna puree voittajana mitalia vaikka hopeaa tulikin, Hanna treenaa ratsastusta, Anni on tulossa tai menossa lentopalloa pelaamaan, Eve on luistelemassa kaverin kanssa ja Nina söpistelee balettimekko päällä.

Näillä nykyisillä markkinoinnin ammattilaisilla on ollut ja on edelleen kaikilla omat rakkaat harrastukset. Osalla harrastukset ovat vaihtuneet, osalla ei, mutta noista lapsuuden hetkistä harrastusten parista olemme saaneet hyvää pohjaa elämään. Ja hauskoja muistoja!

Lahjaksi harrastamista

Kun pohdimme yhdessä, että mitä tänä vuonna annamme lahjaksi, niin äänestyksen voitti ehdotus, jossa lahjaraha ohjataan Seinäjoen SPR:n kautta lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamiseen.

Lämmittää ajatella, että voimme mahdollistaa muutamalla lapselle tai nuorelle heidän toivoman harrastuksen ja tunteen kuulumisesta johonkin ryhmään. Toivomme, että tämä lapsi tai nuori saa hymyillä oman harrastuksensa parissa yhtä iloisena kuin nuo BSTR:n ikkunan lapset.

Kiireettömyyttä ja rakkautta jouluun kaikille lähettää, Pauliina

BSTR Pauliina Hautamäki

Pauliina Hautamäki

Kuulostiko kiinnostavalta?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.