[ Digimarkkinointi ]

Kohdennettu mainonta resonoi kohdeyleisössä

BSTR14.05.2023

Kohdennettu mainonta parantaa mainonnan tehokkuutta, vähentää hukkaklikkauksia ja mahdollistaa tarkemman kohdentamisen, mikä puolestaan johtaa parempiin tuloksiin markkinoinnissa.

digimarkkinointi

Mitä on kohdennettu mainonta?

Kohdennettu mainonta on osa digitaalisen markkinoinnin strategiaa, jossa mainokset suunnataan tarkasti määritellylle yleisölle. Tämä tapahtuu hyödyntämällä kerättyä dataa yksittäisten kuluttajien verkkokäyttäytymisestä, demografisista tiedoista ja mielenkiinnon kohteista. Tavoitteena on näyttää mainoksia vain niille henkilöille, jotka todennäköisesti ovat kiinnostuneita tarjotuista tuotteista tai palveluista.

Kohdennettu mainonta perustuu usein erilaisiin kriteereihin, kuten demografisiin tekijöihin (ikä, sukupuoli, sijainti), käyttäytymiseen (verkkosivujen käyttöhistoria, ostotottumukset) ja kiinnostuksen kohteisiin (harrastukset, aiemmat ostot). Näitä kriteerejä hyödyntäen mainostajat voivat personoida viestinsä ja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat tehokkaammin. Digitaalisten mainosalustojen, kuten Google Adsin, avulla mainostajat voivat määrittää tarkasti, milloin ja missä mainokset näytetään.

Kohdennetun mainonnan avulla pyritään vähentämään hukkaklikkauksia ja parantamaan mainonnan tehokkuutta, mikä puolestaan voi johtaa parempaan asiakasvuorovaikutukseen ja korkeampaan konversioprosenttiin. Kohdennettu mainonta on keskeinen osa nykyaikaista markkinointistrategiaa, ja se hyödyntää digitaalisten alustojen tarjoamia mahdollisuuksia tavoittaa kohdeyleisöä yksilöllisesti.

Mitä kohdennettu mainonta maksaa?

Kohdennetun mainonnan kustannukset vaihtelevat useista tekijöistä riippuen, ja ne voivat vaihdella huomattavasti eri mainoskanavien ja alustojen välillä. Alla on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat kohdennetun mainonnan hintaan:

 • Mainoskanava: Eri mainoskanavilla, kuten Google Ads, Facebook, Instagram, LinkedIn ja muut, on erilaiset mainostamisen kustannusrakenteet. Jokainen alusta tarjoaa erilaisia mainostamisen mahdollisuuksia ja hinnoittelumalleja.
 • Kampanjan tavoitteet: Mainonnan tavoitteet vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi tavoitteena voi olla verkkosivujen liikenteen lisääminen tai liidien kerääminen, ja eri tavoitteisiin liittyy erilaiset kustannukset.
 • Kilpailutilanne: Kilpailu tietyillä avainsanoilla tai kohderyhmissä voi vaikuttaa hintaan. Jos kilpailu on kovaa, mainosnäyttöjen ja klikkausten hinta voi nousta.

Hinnoittelumalli: Mainostajat voivat valita erilaisia hinnoittelumalleja, kuten CPC (Cost Per Click), CPM (Cost Per Mille) tai CPA (Cost Per Acquisition). Jokainen hinnoittelumalli vaikuttaa siihen, miten mainonnan kustannukset määräytyvät.

Kokonaisuudessaan kohdennetun mainonnan kustannukset voivat vaihdella muutamista senteistä jopa useisiin euroihin klikkausta tai tuhatta näyttökertaa kohti. Tarkan hinnan määrittäminen edellyttää huolellista suunnittelua ja budjetointia ottaen huomioon mainonnan tavoitteet ja kohderyhmä.

kohdennettu-mainonta

Miten kohdennettua mainontaa kannattaa suunnitella?

Kohdennetun mainonnan suunnittelu vaatii huolellista strategista lähestymistapaa. Tässä on joitakin avainvaiheita, jotka auttavat onnistuneen kohdennetun mainoskampanjan suunnittelussa:

Tavoitteiden määrittely

Käynnistä suunnittelu määrittelemällä selkeät tavoitteet. Haluatko lisätä verkkosivuliikennettä, kerätä vai kerätä liidejä? Tavoitteiden määrittely auttaa ohjaamaan kohdentamista ja menestyksen arviointia.

Ymmärrä kohdeyleisösi

Tunnista tarkasti kohdeyleisösi. Tutki demografisia tietoja, kuten ikä, sukupuoli ja sijainti, sekä syvällisempää tietoa, kuten kiinnostuksen kohteita ja ostokäyttäytymistä. Mitä paremmin tunnet kohdeyleisösi, sitä tehokkaammin voit kohdentaa mainontaa.

Valitse oikeat mainoskanavat

Valitse mainoskanavat, jotka parhaiten vastaavat kohdeyleisösi käyttäytymistä. Esimerkiksi sosiaalisen median alustat kuten Facebook, Instagram ja LinkedIn voivat olla tehokkaita, samoin kuin hakukoneet ja display-mainonta.

Hyödynnä käyttäjädataa

Kerää ja hyödynnä käyttäjädataa mainoskampanjan suunnittelussa. Digitaaliset alustat tarjoavat monipuolisia työkaluja käyttäjädatan analysointiin. Käytä tätä tietoa kohderyhmän tarkkaan segmentointiin ja mainosten personointiin.

Sopiva budjetti ja hinnoittelumalli

Määritä mainoskampanjan budjetti ja valitse sopiva hinnoittelumalli. Huomioi kampanjan tavoitteet ja varmista, että budjetti tukee niitä. Voit valita CPC (Cost Per Click), CPM (Cost Per Mille) tai CPA (Cost Per Acquisition) -hinnoittelumallin riippuen tavoitteistasi.

Testaaminen ja optimointi

Kokeile erilaisia mainosversioita ja kohdentamisstrategioita. Seuraa kampanjan suorituskykyä ja hyödynnä analytiikkaa. Optimoi mainoskampanjaa jatkuvasti oppimiesi tietojen perusteella, jotta voit parantaa tuloksia ajan myötä.

Huomioi lainsäädäntö ja yksityisyys

Ole tietoinen tietosuoja- ja mainonnan eettisistä näkökohdista. Varmista, että noudatat voimassa olevia lainsäädäntövaatimuksia ja kunnioitat käyttäjien yksityisyyttä.

Jatkuva seuranta ja raportointi

Aseta seuranta- ja raportointijärjestelmä varmistamaan, että voit seurata kampanjan tehokkuutta reaaliajassa. Säännöllinen raportointi auttaa sinua tekemään tarvittavia muutoksia ja parantamaan kampanjan tuloksia. Kohdennetun mainonnan suunnittelu vaatii jatkuvaa huomiota ja reagointia, mutta se voi tuoda merkittäviä etuja, kun se toteutetaan huolellisesti ja strategisesti.

Esimerkki: Facebookissa kohdennettu mainonta

 1. Kohdennuksen asettelu

Facebook tarjoaa monipuolisen alustan kohdennetulle mainonnalle. Aloita valitsemalla mainostyypiksi esimerkiksi ”Linkki liikenteeseen”.

 1. Kohdeyleisön määrittely

Demografiset Tekijät: Valitse ikä, sukupuoli ja sijainti. Esimerkiksi, jos myyt nuorille suunnattuja tuotteita, voit kohdentaa 18–25-vuotiaille.

 1. Kiinnostuksen kohteet:

Hyödynnä Facebookin laajaa kiinnostusten kohdentamista. Esimerkiksi, jos mainostat urheiluvaatteita, valitse kiinnostusalueiksi ”Urheilu” ja ”Fitness”.

 1. Osto- ja käyttäytymisdata:

Hyödynnä Facebookin keräämää käyttäytymisdataa. Voit kohdentaa henkilöitä, jotka ovat tehneet tiettyjä toimia, kuten vierailleet verkkosivullasi tai vuorovaikuttaneet aikaisempiin mainoksiisi.

 1. Mainoksen räätälöinti

Kuvat ja Visuaalisuus: Valitse kuvat ja visuaalisuus, jotka vetoavat kohdeyleisöösi. Jos kohderyhmäsi on intohimoisia matkustajia, harkitse maisemakuvia tai seikkailullisia kuvia.

 1. Houkutteleva otsikko ja teksti:

Kirjoita otsikko ja teksti, jotka herättävät kiinnostuksen ja kutsuvat toimintaan. Käytä kohderyhmällesi merkityksellisiä sanoja. Esimerkiksi, voit korostaa tarjoustasi tai ainutlaatuista myyntipistettäsi.

 1. Aikataulutus ja Budjetointi

Kampanjan Aikataulu: Valitse kampanjallesi sopiva aikataulu. Esimerkiksi, jos markkinoit sesonkituotteita, ajoita kampanja niiden kysynnän huippuajankohtaan.

 1. Budjetti ja hinnoittelumalli:

Määritä päivittäinen tai kokonaisbudjetti ja valitse sopiva hinnoittelumalli (esim., CPC tai CPM). Voit aloittaa pienemmällä budjetilla ja säätää sitä ajan mittaan parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

 1. Seuranta ja optimointi

Analytiikan Hyödyntäminen: Seuraa mainonnan suorituskykyä Facebookin analytiikkatyökaluilla. Tarkastele klikkausprosenttia, näyttökertoja ja muita keskeisiä mittareita.

 1. Optimoi tulosten perusteella:

Tee säännöllisesti muutoksia kampanjaasi oppimiesi tietojen perusteella. Voit säätää kohderyhmää, muuttaa mainoksen elementtejä tai optimoida budjettia parempien tulosten saavuttamiseksi.

BSTR:llä on vuosien kokemus kohdennetun mainonnan toteuttamisesta. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme Digimarkkinointi.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.