[ BSTR ]

Kohti mestaruutta

Tero Luoma06.07.2017

Olen aina ihaillut huippu-urheilijoiden omistautumista ja suunnitelmallisuutta. Yksittäisen urheilijan uran päätavoite saattaa olla vuosien päässä siintävissä olympialaisissa tai MM-kisoissa. Hikeä, kyyneleitä ja verta vuodatetaan matkalla, jonka päämäärä siintää kaukana.

Tero Luoma BSTR

Minulla on ollut onni tutustua moniin huippu-urheilijoihin, entisiin ja nykyisiin. On mielenkiintoista kuulla tarinoita valmistautumisesta ja omistautumisesta, sitoutumisesta ja motivaatiosta. Tarinoita mielenkiintoisista metodeista, joilla urheilijoita on viritetty kohtaamaan kovat koitokset.

Nostan hattua heille, jotka jaksavat tunnista ja päivästä toiseen katsoa uima-altaan pohjaa, tartaania, painisalia tai hiihtolatua. Tai mikä nyt kulloinkin on se ympäristö, jossa timantit hioutuvat kirkkaimpaan loistoonsa vuosien paineessa ja prässissä.

Urheilijoiden treenissä eivät kehity pelkästään taidot tai fysiikka. Monet huiput omaavat korviensa välissä huikean voimavaran. Pitkäjänteisyys, suunnitelmallisuus ja paineensietokyky ovat sillä tasolla, että suuretkaan vastoinkäymiset eivät saa näitä sotureita pois tasapainosta.

Olen nähnyt kilpakentillä kouliintuneita taistelijoita myös toisenlaisissa rooleissa: työelämän palveluksessa. Moni huippu-urheilun piirre pätee myös työelämässä. Mikä valtava voimavara onkaan, kun ex-urheilijan vahvuudet siirtyvät erilaisten organisaatioiden menestyksen tueksi.

Elämme valtavan hektistä aikaa. Asioita tapahtuu enemmän kuin koskaan aiemmin. Informaation tulva on huikea. Siitä huolimatta on asioita, jotka eivät muutu. Tukevan pohjan päälle rakentaminen kestää. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pitkäjänteinen työ tuo paremman tuloksen kuin hätäisesti raapaistu.

Myös toimintaympäristöllä on suuri merkitys siinä, miten menestymisen kulttuuria luodaan. Kun ympäristö kannustaa ja tukee eikä pettymyksen hetkellä käännä veistä haavassa, uskaltaa urheilijakin luottaa omaan osaamiseensa. Oli hieno kuulla JymyJussien pelinjohtajan Mikko Vainonpään ajatuksia siitä, miten hän on rakentanut kestävää menestystä joukkueessaan. Onnistumisen kulttuurin ruokkiminen joukkueen ja seuran sisällä näkyi hienoina suorituksina kentällä. Pelaajat eivät menneet tiukassakaan tilanteessa ”lukkoon” vaan pystyivät toimimaan rennosti joukkueen eteen.

Urheilulla ja urheilujohtamisella on todella paljon annettavaa liike-elämälle. Kun saman sitoutumisen, suunnitelmallisuuden, pitkäjänteisyyden ja joukkuepelaamisen tuo organisaatioon, on menestykselle rakennettu hyvät edellytykset.

Otetaan huippu-urheilun keinot käyttöön yrityselämässä:

  1. Selkeä yhteinen tavoite.
  2. Pitkäjänteinen suunnitelma, kuinka päästään tavoitteeseen.
  3. Testit / mittarit, kuinka seurataan edistymistä.
  4. Avoin keskustelu, kuinka voitaisiin parantaa toimintaa.
  5. Sitoutuminen yhteiseen tekemiseen.
  6. Kaverien kannustaminen ja matkasta nauttiminen.
  7. Onnistumisista nauttiminen yhdessä.

Tänä kesänä on erinomaiset mahdollisuudet päästä nauttimaan viihdyttävästä huippu-urheilusta lukuisissa tapahtumissa. Henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteeni tälle kesälle ovat JymyJussien ottelut Superpesiksessä ja yleisurheilun Kalevan Kisat.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.