Matti_bstr
  • bstr-b-60x60
    BSTR Markkinointitoimisto

    2018-04-19

Kohti voittoisaa markkinoinnin suunnittelua

Toteutimme viime vuonna asiakkaillemme markkinointisuunnitelman hahmottamiseen pelikirjan. Pelikirja toimii huoneentauluna, joka rytmittää vuoden markkinointitoimet. Olen täyttänyt pelikirjaa yhdessä asiakkaiden kanssa ja kysymysten pohjalta heräsi ajatus oppaasta, jossa pelikirjan jokainen kohta avattaisiin innostavasti.

Toiveiden pohjalta toteutimme asiakkaillemme sekä kaikille markkinoinnista kiinnostuneille oppaan “Kohti voittoisaa markkinointia”. Oppaan ladanneille toimitetaan myös pelikirja ja blogistamme poimintoja, jotka tukevat markkinoinnin suunnittelua.

Opas ja pelikirja keskittyvät vuoden aikana tapahtuvaan markkinointiin, jonka avuksi pohjatyöt on jo valmisteltu eli yrityksillä on pääsääntöisesti määriteltynä visio, missio ja arvot. Ne antavat suunnan, johon tähdätä, tavan, jolla toteuttaa ja arvomaailman, joka ohjaa päivittäistä tekemistä. Näiden pohjalta lähdetään yhdessä rakentamaan yrityksen identiteettiä. Visuaalisen ilmeen luominen ja määrittely sekä pääviestien luominen auttavat toteuttamaan yhtenäistä ja puhuttelevaa markkinointia.

Sen lisäksi, että kunnollinen pohjatyö luo markkinointiin asiakasta puhuttelevan merkityksen, se myös auttaa jokaista markkinointia tekevää toteuttamaan työtään. Määritellyt linjat eivät johda hajanaisiin toteutuksiin ja hätäpäin luotuihin mainoksiin tai jopa hätäisiin kampanjoihin. Pyörää ei tarvi keksiä aina uudelleen eikä mainoksia suunniteltaessa pyritä löytämään pikkunokkelia kikkoja ja hauskoja sanavääntelyitä. Pidemmän päälle se käy markkinoijalle raskaaksi ja tulokset jäävät todennäköisesti heikoiksi.

Markkinointi ei ole mystistä tai ylitsepääsemättömän vaikeaa, se on kärsivällistä tekemistä ja hyvin palkitsevaa, kun huomaa sen kantavan hedelmää. Markkinoinnin tehtävä on tuottaa tulosta, joten onnistuessaan se palkitsee kaikki tekijänsä. Onnistuminen on helpompaa, kun työ tehdään järjestelmällisesti.

Lataa opas markkinoinnin suunnitteluun sivuiltamme ja voit samalla myös jättää meille ajatuksesi, mistä muusta haluaisit materiaalia markkinoinnin tueksi. Tervetuloa matkalle kohti voittoisaa markkinointia!

Ota yhteyttä

info@bstr.fi

tero-luoma-bstr

Tero Luoma

0400 918 288
tero.luoma@bstr.fi

Anniina-walsh-bstr

Anniina Walsh

040 529 5846
anniina.walsh@bstr.fi

mari-dawe-bstr

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

teemu-lampinen-bstr

Teemu Lampinen

046 922 2849
teemu.lampinen@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.