Meillä ei ole sääntöjä

BSTR Markkinointitoimisto

Rohkea lupaus, mutta näin se on. Uskon rajattomaan yrityskulttuuriin ja vaalin sitä viimeiseen asti, kohta kerron miksi. Kesän aikana avaan teille ajatuksia Boosterin luovuuden takaa, kulmakiviä, joihin me uskomme luovassa työskentelyssä. Me olemme ylpeitä alasta, jolla toimimme ja haluamme jahdata nälkäisinä parempia ideoita. Tämän takia syntyivät myös meidän luovuuden kulmakivet: halusta mennä eteenpäin. 

 Jokainen meistä tietää taiteilija Pablo Picasson. Pablo tunnetaan erittäin tuotteliaana ja rohkeana taiteilijana, joka ei välittänyt ajan trendeistä. Hän kulki omaa tietään ja loi elämänsä aikana yli 115 000 erilaista maalaus-, piirros- ja veistostyötä. Lopulta kaikki 1900-luvun taiteilijat seurasivat Picassoa ja muokkasivat taiteellista tekemistään hänen perässään. Pablo teki mitä halusi, oli tuottelias ja antoi taiteelle kaiken, koko sydämensä, mikä on tehnyt hänestä yhden kaikkien aikojen taiteilijoista. Pablo ei seurannut sääntöjä, vaan loi ne itse ja muut seurasivat. 

 Hieno ja inspiroiva tarina, joka todistaa intohimon tärkeyden luovien ideoiden takaa. Pablonkin elämässä näkyy selvästi vapauden tunteen vaikutus rohkeisiin, täysin uutta synnyttäneisiin ratkaisuihin. Kysymys kuuluukin, miten tuomme Pablot esille työpaikoillamme?

 Johtamisen kirjallisuudessa kehotetaan palkkaamaan ympärilleen itseään viisaampia ihmisiä. Miksi me yrityksissä supistamme ammattilaisten vapauksia tiukoilla rajauksilla ja tavoilla, jotka on opittu vuosia, jopa kymmeniä vuosia sitten? Näen usein kirjoittamattomia sääntöjä, joiden oletusarvo on muuttumattomuus. En usko, että meillä on varaa sulkea ammattilaisten ajattelua tiukkoihin raameihin. Jos me palkkaamme vain parhaita, emmekö sitten luota heihin? Uskon, että jokaisella on halu tehdä asiat parhaalla tavalla. Aina kaikki ei mene putkeen, mutta silloinkin on helpompaa pyytää anteeksi, kuin anella lupaa jokaiseen asiaan.

 Me uskomme, että luovimmat ratkaisut ja rohkeimmat ideat löytyvät vain rajattomassa kulttuurissa. Tämän vuoksi julistamme säännöt vanhanaikaisiksi. Asiantuntijan työ ei katso paikkaa, aikaa tai tapaa, vaan ainoastaan lopputulos ratkaisee. Tehtävämme yrityksenä on tehdä ajattelusta mahdollisimman helppoa ja hauskaa. 

 ”Learn the rules like a pro so you can break them like an artist.” – Pablo Picasso

 Jussi Ojala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.