[ Messut ]

Messuosaston suunnittelu – luo vaikuttava kokemus

BSTR23.04.2023

Messuosaston suunnittelu on olennainen osa onnistunutta messuosallistumista, ja se vaikuttaa paljon siihen, miten yrityksesi brändi ja tuotteet houkuttelevat messuvieraita. [BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

messut

Messuosaston suunnittelun abc

Messuosaston suunnittelu alkaa strategisella lähestymistavalla, jossa huomioidaan sekä brändin että kävijöiden tarpeet. Ensimmäinen askel on määrittää selkeät tavoitteet, kuten brändin näkyvyyden kasvattaminen tai uusien asiakassuhteiden luominen. Suunnittelussa on otettava huomioon myös messuosaston koko, sijainti ja yleinen teema, jotta se integroituu saumattomasti tapahtuman kokonaisuuteen.

Huomioi brändin ydinviestit

Keskeinen osa messuosaston suunnittelua on viestiä brändin ydinajatuksia selkeästi ja houkuttelevasti. Käytä grafiikkaa, värejä ja brändin tunnusomaisia elementtejä luomaan visuaalinen yhteys messuvieraisiin. Huolella valitut esillepanot ja näyttelykalusteet voivat auttaa korostamaan tuotteita ja palveluita tehokkaasti. Älä unohda kertoa messuille osallistumisesta myös verkkosivustollasi ja somejulkaisuissa.

Vierailijakeskeinen lähestymistapa

Laadukas suunnittelutyö keskittyy vahvasti kävijäkokemukseen. Luo tila, joka kutsuu messuvieraita tutustumaan tuotteisiisi ja palveluihisi. Interaktiiviset elementit, kuten näytteiden jakaminen, kilpailut tai live-demonstraatiot, voivat tehdä messuosastostasi houkuttelevamman. Suunnittele myös tilaa, jossa kävijät voivat rentoutua, verkostoitua ja keskustella yrityksesi edustajien kanssa.

messuosaston-suunnittelu

Teknologian hyödyntäminen

Nykyteknologia tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia tehdä messuosastosta entistä vaikuttavamman. Käytä näyttöjä, interaktiivisia toteutuksia tuodaksesi esille tuotteesi ainutlaatuiset ominaisuudet. Muista kuitenkin pitää teknologia helppokäyttöisenä ja osana kokonaisvaltaista messuosastokokemusta. ExpoCentric esittelee sivustollaan onnistuneita esimerkkejä teknologian hyödyntämisestä messuosastoilla.

Brändi esiin messuilla jaettavissa tuotteissa

Messuilla jaetaan monenlaisia tuotteita, ja valinta riippuu suuresti yrityksen tai organisaation tavoitteista sekä kohdeyleisöstä. Tässä on joitakin yleisiä tuotteita, joita saatetaan jakaa messuosastoilla:

 1. Pienet brändituotteet:
  • Kynät, kumit, lyijykynät, muistitikut ja muut pienet toimisto- ja koulutarvikkeet, joissa on yrityksen logo tai slogan.
 2. Esitteet ja tietomateriaali:
  • Yrityksen esitteet, tuotekatalogit, esittelykortit ja muu painettu tietomateriaali, joka sisältää yrityksen tarjoamia palveluita ja tuotteita.
 3. Promootiotuotteet:
  • T-paidat, lippikset, mukit, avaimenperät ja muut mainoslahjat, jotka voivat toimia kävijöiden muistutuksena messuista.
 4. Näytteet ja maistiaiset:
  • Pienet näytteet tuotteista tai palveluista, jotka voivat houkutella kävijöitä ja antaa heille mahdollisuuden kokea tuotteet ennen ostopäätöstä.
 5. Yrityksen tiedotusmateriaali:
  • Julisteet, roll-up -mainokset ja muu graafinen materiaali, joka esittelee yrityksen brändiä, arvoja ja saavutuksia.
 6. Teknologiset lahjat:
  • USB-tikut, kannettavat laturit, kuulokkeet ja muut teknologiaan liittyvät lahjat, jotka voivat olla hyödyllisiä messuvieraille.
 7. Ruoka ja juoma:
  • Pienet naposteltavat, kuten suklaat, keksit tai energiajuomat, voivat olla houkuttelevia messuosaston vieraille.
 8. Tarjoukset ja alennuskupongit:
  • Erityistarjoukset ja alennuskupongit, jotka voivat innostaa messuvieraita tekemään ostoksia tai hyödyntämään palveluita.
 9. Interaktiiviset lahjat:
  • Pienet pelit, arvonnat tai interaktiiviset aktiviteetit, joissa osallistujat voivat voittaa palkintoja.
 10. Koulutusmateriaali:
  • Opaskirjat, oppaat ja muu koulutusmateriaali, joka tarjoaa lisätietoa yrityksen alasta tai erityisosaamisalueista.

On tärkeää, että jaettavat tuotteet ovat linjassa yrityksen brändin ja tavoitteiden kanssa sekä tarjoavat messuvieraille lisäarvoa. Lisäksi huolellinen suunnittelu varmistaa, että jaettavat tuotteet ovat kävijöille hyödyllisiä ja mielenkiintoisia, mikä edistää positiivista messuosaston kokemusta.

Seuraa ja arvioi

Menestyksekäs messuesiintyminen ei pääty itse tapahtumaan. On tärkeää seurata ja arvioida osaston tehokkuutta jälkikäteen. Kerää palautetta messuvierailta, analysoi osastovierailijoiden määrää, verkkosivustoliikennettä ja myyntilukuja. Näin voit oppia ja kehittää messupreesensiä tulevia tapahtumia varten.

Messuilla menestyminen vaatii monen asian huomioimista, joka vaatii huolellista suunnittelutyötä ja toteutusta. Kokemuksen ja tuloksien analysoinnin kautta voit luoda tulevaisuudessa vaikuttavan messuosaston, joka jättää positiivisen ja pysyvän vaikutuksen messuvieraisiin.

BSTR:llä on vuosien kokemus messuosastojen suunnittelemisesta. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Messut.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.