[ Digimarkkinointi ]

Orgaaninen näkyvyys: Kustannustehokas myyntiväylä

Rami Renko19.06.2023

Orgaaninen näkyvyys tarkoittaa yleisesti sitä, miten verkkosivut sijoittuvat hakukoneen luonnollisissa (ei-maksullisissa) hakutuloksissa tietyillä avainsanoilla. Pitkällä aikavälillä asialla on merkittävä taloudellinen vaikutus.

digimarkkinointi

Miksi orgaaniseen näkyvyyteen kannattaa panostaa?

Google-optimoinnin näkökulmasta orgaaniseen näkyvyyteen on pitkäaikainen investointi, joka voi tuottaa jatkuvaa liikennettä ja sitoutuneita kävijöitä pitkällä aikavälillä. Kun sivusto nousee hakutuloksissa korkealle, mahdollisuudet sivustoliikenteen kasvattamiseksi paranevat merkittävästi. Yleensä hakukoneiden kautta tuotettavalla liikenteellä saadaan nostettua sivuston konversioiden määrää ja konversioprosenttia merkittävästi. Lisäksi orgaaninen näkyvyys on usein kustannustehokkaampaa kuin maksettu mainonta pitkällä aikavälillä, koska se ei vaadi jatkuvaa mainosbudjetin käyttämistä. Hakukoneoptimointiin käytettävässä työajassa mitattuna työ vaatii kuitenkin merkittävästi resurssien käyttämistä muun muassa jatkuvaan seurantaan.

Missä kanavissa orgaanista näkyvyyttä voi olla?

Orgaanista näkyvyyttä voi löytyä useista eri kanavista, mutta yksi merkittävimmistä on tietenkin Google. Google on maailman suurin hakukone, ja siksi orgaaninen näkyvyys Googlessa on erityisen merkittävää. Sivustojen sijoittuminen Googlen hakutuloksissa riippuu monista tekijöistä, kuten sisällön laadusta, sivuston teknisestä optimoinnista ja linkkien laadusta. Yleisesti sanotaan, että orgaaniseen näkyvyyteen vaikuttavia tekijöitä on yli 100. Jokaisen osatekijän kehittäminen kehittää kokonaisuutta, mutta ei välttämättä välittömästi tuota merkittäviä muutoksia orgaaniseen näkyvyyteen. Lisäksi sosiaalisen median alustat, kuten Facebook ja Instagram, voivat tarjota orgaanista näkyvyyttä, kun sisältöä julkaistaan ja sitä jaetaan aktiivisesti käyttäjien keskuudessa.

Orgaaninen näkyvyys ei kuitenkaan rajoitu vain hakukoneisiin ja sosiaaliseen mediaan. Se voi ilmetä myös esimerkiksi verkkosivuston suorassa liikenteessä, eli www-osoitteella saavuttaessa, kun vierailijat palaavat sivustolle säännöllisesti tai suosittelevat sitä muille. Lisäksi sähköpostimarkkinointi ja sisältömarkkinointi voivat tukea orgaanista näkyvyyttä, kun laadukas sisältö houkuttelee kävijöitä sivustolle ja parantaa sivuston auktoriteettia ja uskottavuutta verkossa.

Mistä lähteä liikkeelle hakukoneiden osalta?

Orgaanisen näkyvyyden kehittäminen Googlessa vaatii systemaattisia toimenpiteitä ja jatkuvaa panostusta. Seuraavista perusasioista kannattaa lähteä liikkeelle:

 1. Avainsanatutkimus: Aloita perusteellisella avainsanatutkimuksella, jotta ymmärrät, mitkä avainsanat liittyvät yrityksesi tai sivustosi keskeisiin aihealueisiin ja millaisia hakulauseita potentiaaliset asiakkaat käyttävät löytääkseen sinut verkosta.
 2. Sivuston tekninen optimointi: Tarkista sivustosi tekninen kunto ja varmista, että se on hakukoneystävällinen. Tämä sisältää muun muassa sivuston nopeuden optimoinnin, mobiiliystävällisyyden varmistamisen, URL-rakenteen parantamisen ja sivustokartan luomisen.
 3. Laadukas ja relevantti sisältö: Luo sivustollesi laadukasta, informatiivista ja relevanttia sisältöä, joka vastaa kävijöiden kysymyksiin ja tarpeisiin. Älä unohda sisältöstrategian luomista, joka kohdistuu avainsanoihin ja vastaa käyttäjien hakuja.
 4. Linkkien rakentaminen: Hanki laadukkaita sivustolle saapuvia linkkejä (backlinkkejä) muiden luotettavien ja auktoritatiivisten sivustojen kautta. Hyvät saapuvat linkit parantavat sivustosi auktoriteettia ja auttavat sinua nousemaan hakutuloksissa.
 5. Analytiikan ja seurannan käyttöönotto: Käytä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analytics ja Google Search Console, seurataksesi sivustosi suorituskykyä, liikennemäärää, käyttäytymistä ja hakukoneiden indeksointia. Näiden tietojen avulla voit tunnistaa toimivat asiat ja mahdolliset ongelmakohdat sekä tehdä tarvittavia muutoksia.

Nämä ensimmäiset toimenpiteet auttavat sinua rakentamaan vahvan perustan orgaanisen näkyvyyden kehittämiselle Googlessa. Jatkossa voit syventyä edistyneempiin tekniikoihin orgaanisen liikenteen kasvattamiseksi.

orgaaninen-nakyvyys

Google My Business kuntoon

Orgaanisen näkyvyyden kehittäminen Google My Businessin osalta voi auttaa yritystäsi nousemaan korkeammalle paikallisissa hakutuloksissa ja houkuttelemaan enemmän potentiaalisia asiakkaita. Seuraavat asiat kannattaa tarkastaa oman yrityksen tiedoista:

 1. Profiilin täydellinen täyttäminen: Varmista, että Google My Business -profiilisi on täytetty kaikilla olennaisilla tiedoilla, kuten yrityksen nimi, osoite, puhelinnumero, verkkosivusto, aukioloajat ja kuvaus.
 2. Kuvien lisääminen: Lisää korkealaatuisia ja houkuttelevia kuvia yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi. Kuvat voivat auttaa houkuttelemaan vierailijoita ja antamaan heille paremman käsityksen siitä, mitä yrityksesi tarjoaa. Hallitse myös asiakkaiden lisäämiä kuvia, jotta yrityksestäsi otettujen kuvien laatu pysyy hyvänä.
 3. Asiakasarvostelut: Kannusta asiakkaitasi jättämään positiivisia arvosteluja Google My Business -profiilillesi. Positiiviset arvostelut voivat parantaa yrityksesi luotettavuutta ja houkutella uusia asiakkaita. Varmista myös, että vastaat kaikkiin arvosteluihin, sekä positiivisiin että negatiivisiin.
 4. Oikeiden kategorioiden valitseminen: Valitse profiilillesi sopivat liiketoimintakategoriat, jotka kuvaavat yrityksesi palveluita tai tuotteita. Tämä auttaa Googlea ymmärtämään, millaisissa hauissa yrityksesi tietoja tulee näyttää.
 5. Paikallisten hakusanojen käyttäminen: Sisällytä paikallisia hakusanoja profiilisi kuvaukseen ja muuhun tekstiin, kuten tuotekuvauksiin tai palvelukuvausteksteihin. Tämä auttaa parantamaan profiilisi näkyvyyttä paikallisissa hakutuloksissa.
 6. Säännöllinen päivitysten jakaminen: Hyödynnä Google My Business -profiilisi päivitystoimintoa jakamalla säännöllisesti ajankohtaista tietoa, tarjouksia, tapahtumia tai muita uutisia yrityksestäsi. Päivitykset voivat auttaa pitämään profiilisi tuoreena ja kiinnostavana käyttäjille.
 7. Analytiikan seuranta: Seuraa Google My Business -profiilisi suorituskykyä ja kävijätietoja käyttämällä Google My Businessin sisäistä analytiikkaa. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, miten profiilisi suoriutuu ja mahdollistaa tarvittavien muutosten tekemisen paremman näkyvyyden saavuttamiseksi.

Miten kehittää orgaanista näkyvyyttä sosiaalisen median osalta?

Orgaanisen näkyvyyden voidaan kehittää hyvän suunnittelun ja panostamisen avulla. Alapuolella on listattuna toimenpiteitä, joita kannattaa harkita:

 1. Profiilin optimointi: Tarkista ja optimoi sosiaalisen median profiilisi kaikilla alustoilla, joilla olet läsnä. Varmista, että profiilikuvasi ja kuvauksesi ovat selkeitä, informatiivisia ja houkuttelevia.
 2. Sisältöstrategian luominen: Kehitä selkeä sisältöstrategia, joka kohdistuu kohdeyleisöösi ja vastaa heidän tarpeisiinsa ja kiinnostuksen kohteisiinsa. Suunnittele monipuolista ja houkuttelevaa sisältöä, kuten tekstejä, kuvia, videoita ja infografiikoita.
 3. Kohdeyleisön tunnistaminen: Ymmärrä kohdeyleisösi tarpeet, mieltymykset ja käyttäytymismallit. Käytä sosiaalisen median analytiikkatyökaluja ja algoritmeja tunnistamaan parhaiten sitouttavat aiheet ja sisällöt.
 4. Säännöllinen ja johdonmukainen julkaisu: Pidä yllä säännöllistä ja johdonmukaista julkaisutahtia sosiaalisessa mediassa. Suunnittele etukäteen sisältöjä ja aikatauluta julkaisuja käyttämällä sosiaalisen median hallintatyökaluja, esimerkiksi Meta Business Suitea.
 5. Vuorovaikutus ja sitoutuminen: Ole aktiivinen vuorovaikutuksessa ja sitoutumisessa seuraajiisi. Vastaa kommentteihin, kysymyksiin ja palautteeseen nopeasti ja ystävällisesti. Osallistu keskusteluihin ja osoita kiinnostusta seuraajiesi mielipiteitä ja näkemyksiä kohtaan.
 6. Hashtagien käyttö: Hyödynnä relevantteja ja suosittuja hashtageja sisältöjesi näkyvyyden parantamiseksi. Tee hashtagtutkimusta ja hyödynnä saatua tietoa julkaisuissasi.
 7. Analytiikan seuranta: Seuraa sosiaalisen median analytiikkatietoja ja mittareita nähdäksesi, mitkä sisällöt toimivat parhaiten ja mikä saa eniten sitoutumista ja vuorovaikutusta. Käytä näitä tietoja jatkuvan kehittämisen perustana.

Nämä ensimmäiset toimenpiteet auttavat sinua luomaan vahvan perustan orgaanisen näkyvyyden kehittämiselle sosiaalisessa mediassa. Jatkossa voit syventyä edistyneempiin strategioihin ja teknikoihin tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että orgaaninen näkyvyys on elintärkeä osa digitaalista markkinointia. Se tarjoaa pitkäaikaista ja kestävää liikennettä sivustolle sekä parantaa brändin tunnettuutta ja luotettavuutta verkossa. Panostaminen orgaaniseen näkyvyyteen, erityisesti Google-hakutuloksissa, voi olla erittäin kannattavaa pitkällä aikavälillä ja auttaa yrityksiä saavuttamaan digitaaliset markkinointitavoitteensa.

BSTR:llä on vuosien kokemus yrityksien verkkosivustojen hakukoneoptimoinnista. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Hakukoneoptimointi.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.