P-sana ilman suuntaa

Mari Dawe

Pitäisi aloittaa lenkkeily, öljyvärimaalaus tai ukulelen soitto. Pitäisi tehdä markkinointisuunnitelma, vientisuunnitelma, terävöittää brändiviestejä tai valita pääkohderyhmä. Pitäisi hankkia puutarhavaja, tehdä edunvalvontadokumentti ja nauttia vuodenajoista. Pitäisi varmaan pyrkiä eduskuntaan. Pitäisi valloittaa maailma.

Tie helvettiin ja niin edelleen, tiedätte mitä tarkoitan.

Pitäisi-sana tulee kieltää kaikilta, jotka oikeasti, aidosti ovat matkalla jonnekin. Pitäisi-sana tuottaa paljon harmia: se vie hurjat määrät energiaa, joka suuntautuu aikeisiin eikä tekemiseen sekä aiheuttaa hämmennystä kaikissa ihmisissä kenen kanssa pitäisi-vaiheessa toimii. Tehdäänkö vai eikö tehdä?

Kun sanotaan pitäisi, ajatus ja sielu eivät ole täysin tekemisessä mukana. Sanotko pitäisi, koska ajattelet, että ympäröivän maailman mielestä pitäisi? Vai sanotko niin, koska toiminta tuntuu vaikealta, monimutkaiselta ja jopa pelottavalta? Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, olet lähempänä toteutumiskelpoista suunnitelmaa. Suunnitelmien konkretisointiin ja ajatusten jäsentämiseen on saatavilla asiantuntijoita, jotka osaavat auttaa. Eläköön verkostot – käytä heitä.

Jos taas et halua tehdä sitä mitä sanot että pitäisi, ole itsellesi ja muille rehellinen, ja jatka matkaa kohti innostavampia päämääriä. Kun sellaisia löytyy, puhu niistä käyttämättä sanaa pitäisi ja laita päivämääriä action pointeineen kalenteriin.

Voi toki olla, että pitäisi kielii konkreettisen tavoitteen puutteesta. Pitäisi-sanaan kytkeytyy päämäärätön ja päivämäärätön tekeminen, jolloin maailma, sekä vähäisemmät kohteet, jää valloittamatta. On ehkä jäänyt vastaamatta kysymykseen miksi, jolloin toiminnassa ylipäätään ei ole selkeää suuntaa.

Mieti siis mikä on tavoitteesi ja uskalla sanoa se ääneen. Jos tarvitset tukea, kuka voi auttaa sinua? Uskalla ajatella riittävän isosti. Poista myös pitäisi sanavarastostasi – älä verhoa sen taakse asioita, joita et oikeasti halua tai aio tehdä. Vaihda sanoihin ja toimintaan, joka tekee tavoitteista totta. Pyydä apua kun siltä tuntuu. Yleensä maailmasta löytyy joku, joka osaa auttaa ja tekee sen mielellään.

Ole rohkea. Seuraavan kerran kun tuo p-sana on pulpahtamaisillaan ulos suustasi, nielaise se takaisin ja kerro, mitä olet oikeasti tekemässä. Silloin olet jo hyvällä matkalla kohti unelmaasi.

Mari Dawe

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.