Tero-blogi
  • Tero Luoma

    2017-10-05

Perusasiat kuntoon

Menestys liiketoiminnassa on valtavaa kilpajuoksua yritysten välillä. Parhaat menestyvät aina vaan paremmin ja heikot luhistuvat ja vaipuvat unohduksiin. Mistä erot syntyvät yritysten välillä? Miksi toiset menestyvät ja toiset unohtuvat? En usko, että menestyksen tae on valtava erinomaisuus tai onnenkantamoinen. Toiset vaan tekevät asioita säännöllisemmin, ahkerammin ja asiakasta hyvin palvelemalla. Ohessa kaksi konkreettista esimerkkiä, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen ja saaneet kääntymään puoleensa yhä uudelleen.

Yleinen käsitys rakennusliikkeistä ja niiden toiminnasta ei ole erityisen hyvä. Monelle on  sattunut isoja ja pienempiä pettymyksiä heidän kanssaan asioidessa. Remonttimiehet eivät kenties ole ajatelleet asiakkaan parasta vaan menneet siitä, mistä aita on matalin. Onneksi poikkeuksia löytyy. Miltä kuulostaa rakennusliike, joka pitää aikataulut, tekee laadukasta työtä ja on kaiken lisäksi ystävällinen asiakkaalle? Moni pitää tätä itsestäänselvyytenä mutta pitkällä aikajänteellä nämä ovat asioita, jotka tekevät eron menestyvän ja luhistuvan yrityksen välillä. Ei ole sattumaa, että kyseisestä rakennusliikkeestä puhutaan paljon hyvää ja töitä riittää.

Kodinkoneliikkeiden myyjiä puolestaan pidetään usein kavereina, jotka myisivät mummonsakin, jos vaan hinta saadaan kohdilleen. Mielikuva ei ole kovin mairitteleva. Sattuipa muutama kuukausi sitten tapaus kännykän oston yhteydessä. Haluttua tuotetta ei ollut saatavilla mutta myyjä suositteli kilpailevaa liikettä, jossa kyseisiä puhelimia olisi varastossa. Taisi huomata tyttäreni ilmeen, että kyseinen malli oli tarkkaan harkittu ja valittu eivätkä muut mallit tulisi kysymykseen. Myyjä päätti unohtaa hetkellisen voiton ja ajatteli pidemmälle suositellessaan toista liikettä. Tämän tapauksen jälkeen en ole enää muissa liikkeissä vieraillut. Luottamus ansaittiin hyvällä asiakaspalvelulla, kun asiakkaan toiveet ja tarpeet nostettiin oman edun edelle.

Perusasioiden ahkera ja säännöllinen hoitaminen asiakkaan tarpeet ja mielenkiinnot huomioiden johtaa menestyksen polulle. Huolehdi perusasioista ja lupaa ”kuu taivaalta” vasta, kun pystyt lupauksesi pitämään. #kontiomaa #gigantti

Haluatko blogistamme muistutuksen?

Lähetämme pari kertaa kuukaudessa blogilinkit suoraan sähköpostiisi ja pysyt perillä markkinoinnin uusista tuulista.

info@bstr.fi

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

bstr-pauliina

Pauliina Hautamäki

040 075 4878
pauliina.hautamaki@bstr.fi

Hanna Heikkola

0400 316 576
hanna.heikkola@bstr.fi

Viivi-makiranta-bstr

Viivi Mäkiranta

050 4720 999
viivi.makiranta@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.