Pitäisikö kertoa?

bstr-linkedin-logo
BSTR Markkinointitoimisto

Viestintäasiantuntijan rooli voi jäädä päälle vapaa-ajallakin. Olen aktiivinen viestimään, joku voisi kuvailla, että liiankin innokas. Välillä pitää oikein pinnistää, että älä just nyt avaa suutasi. Sieltä voi nimittäin pulpahdella ikäviä asioita tai ainakin sammakoita.

Eniten olen kärvistellyt kassajonoissa. On paha combo, kun viestintäasiantuntija on varustettu erinomaisella hajuaistilla. Pitäisikö kertoa, että jonossa seisovalla asiakkaalla on edessään ongelmia? Hänen vaatteidensa haju viestii, ettei kaikki ole kotona kondiksessa. Päivänselvä kosteusvaurio – en ole muuten vielä kertaakaan kertonut kenellekään.

Viestintäasiantuntija voi hikoilla myös zumbassa. Ei siksi, että tunnille ilmestyy kuvaaja taltioimaan vartaloidemme sulavaa liikehdintää markkinointitarkoituksiin, vaan siksi, että asiantuntija katselee kaikkea työlaseilla. Miksi ihmeessä ottaa pysähtynyttä stillkuvaa, kun videolla voisi viestiä koko tunnelman? Ääni ja liike kuvan kaverina kertoisi niin paljon tehokkaammin, että tunnilla on kivaa ja että sinne uskaltaa tulla vähemmänkin tanssitaitoinen tyyppi. No, pitihän tuo juttu käydä avaamassa tunnin jälkeen vetäjälle, mutta pystyin hillitsemään itseni kokonaisen tanssisession.

Pitäisikö myös kertoa, että viestintäasiantuntijaa voi vedättää siinä missä muitakin. Jouduin muutama kuukausi sitten nettihuijauksen uhriksi. Se oli Matti Rönkä, Yle ja Bitcoinit, jotka sokaisivat viestintään perehtyneen asiantuntijan mielen. Rahanhimossa tulin sijoittaneeksi sievoisen summan jonkinsorttiseen pyramidihuijaukseen. Kannatti muuten kertoa asiasta kaverille, joka oivalsi heti huijauksen. Kyllä veetutti, luottokortti sulkuun ja pitkälle juoksulenkille. Onneksi löysin osoitteen, missä asiasta pystyi reklamoida. Meni noin kuukausi ja tuo ostos mitätöitiin luottokorttitililtäni. Oivallinen oppitunti, enää en sijoita rahojani Veikkausta vaarallisempiin paikkoihin.

Viestintä on kiehtovaa, elämää syleilevää tarinankerrontaa. Kuunnella ihmistä, löytää viesteihin oma sävy, toteutustapa ja kanavat. Nauttia kirjoittaessa, kuinka aivoista pulpahtaa mielikuvia, ydinviestejä ja värimaailmoja.

Sukeltaa syvälle ja päästä pintaan. Sitähän se elämä on, viesteilkää toisillenne.

Outi Myllymäki

 

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.