Marja_Blogi_6642
  • bstr-b-60x60
    BSTR Markkinointitoimisto

    2017-11-29

Rakkautta ja rajoja – myös työelämässä

”Mulla taitaa olla murrosikä”, ilmoitti pian 11-vuotias tyttäreni vähän häpeillen, mutta itsevarmasti. ”Koska tekee mieli sanoa jokaiseen asiaan EI, EI, EI.” Selvä tapaus. Nyt on sitten annettava vielä enemmän rakkautta ja rajoja.

Samana iltana olin tilanteessa, jossa ikkunanpesu muuttui ylitsepääsemättömäksi. ”En pese. Mä en sitten koskaan enää pese ikkunoita.” Pysyin rauhallisena ja jatkoin työtä poikani kanssa. En kommentoinut mitään ja pian huomasin tyttäreni olevan työn touhussa. Annoin rakkautta – ymmärtämällä. Annoin rajoja – käytöksellä ei saanut huomiota eikä vapautusta työstä.

Mietin, miksi tämä ei voisi olla itsestäänselvyys myös työelämässä. Rakkautta ja rajoja?

Olen Facebookissa, mutta en käytä sitä. Minulla ei ole LinkedIn-tunnuksia. Saan viikoittain kaveripyyntöjä, mutta tekisi mieli huutaa EI, EI, EI. En halua kaverisuhteita Facebookiin, haluan jutella kasvotusten parhaan ystäväni kanssa. En halua työuraani linkedIniin. Haluan tuoda työurani esille kasvotusten. Ympärilläni pyörii digi-ihmisiä. Yhä tekee mieli sanoa ei.

Mitenkäs tämä tilanne käsitellään? Antamalla työyhteisössä rakkautta ja rajoja.

Rakkautta ymmärtämällä. Ymmärtämällä, mistä toinen on tullut, mitä kokenut ja erityisesti miksi hän näin haluaa.
Rakkautta tiedostamalla. Tiedostamalla realiteetit. Rakkautta kannustamalla. Havahtumalla siihen, että kukaan ei ole yksin siinä tilanteessa. Rakkautta ihan muuten vain.

Rajoja. Tässä tapauksessa rajanveto on helppo ja yksinkertainen. En tule saamaan vapautusta näistä digi- ja somejutuista, vaikka kuinka hyppisin tasajalkaa ja huutaisin ei. Väistämättä ne ovat osa minunkin elämääni.

Rakkautta ja rajoja – huomasit varmaan, kumpi arvo minulle on voimakkaampi? Täysi määrä rakkautta auttaa sitoutumaan, niin kotona kuin työyhteisössäkin. Niissähän vietämme kaiken aikamme. Miksi rakkaus pitäisi jättää kotiin, kun lähdemme töihin?

Haluatko blogistamme muistutuksen?

Lähetämme pari kertaa kuukaudessa blogilinkit suoraan sähköpostiisi ja pysyt perillä markkinoinnin uusista tuulista.

info@bstr.fi

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

bstr-pauliina

Pauliina Hautamäki

040 075 4878
pauliina.hautamaki@bstr.fi

Hanna Heikkola

0400 316 576
hanna.heikkola@bstr.fi

Viivi-makiranta-bstr

Viivi Mäkiranta

050 4720 999
viivi.makiranta@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.