Rakkautta ja rajoja – myös työelämässä

BSTR Markkinointitoimisto

”Mulla taitaa olla murrosikä”, ilmoitti pian 11-vuotias tyttäreni vähän häpeillen, mutta itsevarmasti. ”Koska tekee mieli sanoa jokaiseen asiaan EI, EI, EI.” Selvä tapaus. Nyt on sitten annettava vielä enemmän rakkautta ja rajoja.

Samana iltana olin tilanteessa, jossa ikkunanpesu muuttui ylitsepääsemättömäksi. ”En pese. Mä en sitten koskaan enää pese ikkunoita.” Pysyin rauhallisena ja jatkoin työtä poikani kanssa. En kommentoinut mitään ja pian huomasin tyttäreni olevan työn touhussa. Annoin rakkautta – ymmärtämällä. Annoin rajoja – käytöksellä ei saanut huomiota eikä vapautusta työstä.

Mietin, miksi tämä ei voisi olla itsestäänselvyys myös työelämässä. Rakkautta ja rajoja?

Olen Facebookissa, mutta en käytä sitä. Minulla ei ole LinkedIn-tunnuksia. Saan viikoittain kaveripyyntöjä, mutta tekisi mieli huutaa EI, EI, EI. En halua kaverisuhteita Facebookiin, haluan jutella kasvotusten parhaan ystäväni kanssa. En halua työuraani linkedIniin. Haluan tuoda työurani esille kasvotusten. Ympärilläni pyörii digi-ihmisiä. Yhä tekee mieli sanoa ei.

Mitenkäs tämä tilanne käsitellään? Antamalla työyhteisössä rakkautta ja rajoja.

Rakkautta ymmärtämällä. Ymmärtämällä, mistä toinen on tullut, mitä kokenut ja erityisesti miksi hän näin haluaa.
Rakkautta tiedostamalla. Tiedostamalla realiteetit. Rakkautta kannustamalla. Havahtumalla siihen, että kukaan ei ole yksin siinä tilanteessa. Rakkautta ihan muuten vain.

Rajoja. Tässä tapauksessa rajanveto on helppo ja yksinkertainen. En tule saamaan vapautusta näistä digi- ja somejutuista, vaikka kuinka hyppisin tasajalkaa ja huutaisin ei. Väistämättä ne ovat osa minunkin elämääni.

Rakkautta ja rajoja – huomasit varmaan, kumpi arvo minulle on voimakkaampi? Täysi määrä rakkautta auttaa sitoutumaan, niin kotona kuin työyhteisössäkin. Niissähän vietämme kaiken aikamme. Miksi rakkaus pitäisi jättää kotiin, kun lähdemme töihin?

Marja Kleimola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.