Takaisin koulunpenkille osa 2

Tero Luoma

20 kuukautta sitten hyppäsin takaisin koulunpenkille suorittamaan tutkintoa, josta koin saavani uutta osaamista ja lisäboostia. Tällä hetkellä urakka alkaa olemaan loppusuoralla. Aalto EMBA koulutuksesta lähdin hakemaan uusia oppeja kansainvälisen liiketoiminnan johtamiseen ja tässä vaiheessa voin hyvällä mielellä todeta, että uusia oppeja on päässyt tosissaan ammentamaan.

Alkuvaiheen opinnot keskittyivät pitkälti talouden eri osa-alueisiin. Tämän jälkeen painopiste siirtyi strategiaan ja markkinointiin. Syksyllä 2019 kävimme lisäksi Bostonissa Harvardin professoreiden opissa. Vuosi 2020 aloitettiin tuotannon johtamisella. Kevään aikana opiskeltiin vielä business model designia ja digitaalista muutosta sekä ihmisten johtamista. Tänä syksynä vuorossa viestintää, itsensä johtamista sekä design thinking-opintoja. Matkan aikana olemme lisäksi tehneet rinnalla henkilökohtaisen kehittymisen suunnitelmaa sekä 12/2019 – 6/2020 alustatalouteen liittyvää strategia projektia.

Matka on ollut erittäin opettavainen. Näkökulma liiketoiminnasta globaalissa mittakaavassa on selkeästi erilainen kuin kaksi vuotta sitten. Lisäksi ajatukset tulevaisuuden suhteen ovat kirkastuneet ja työkalut tulevaisuuden menestymisen osalta ovat hyvällä mallilla. Perheen, kolmen yrityksen, parin hallituksen ja EMBA opintojen yhteensovittaminen ei ole ollut helppoa, mutta siitä on selvitty aivan mukavasti. Viimeisen 20 kuukauden aikana priorisointia on pitänyt harjoitella paljon. Ilman loistavia ihmisiä ympärillä niin kotona kuin töissäkin tämän rumban läpi vieminen olisi voinut olla paljon hankalampaa. Kiitos siitä kanssamatkustajille. 

Uskon jatkuva oppimisen kulttuuriin. Maailma muuttuu valtavaa vauhtia eikä paikalleen voi jämähtää. Oman kuplan ulkopuolelle siirtyminen avaa uusia näkymiä ja oppeja. Lisäksi jokaiselta ihmiseltä voi oppia jotain uutta kun on riittävän utelias ja kiinnostunut toisista ihmisistä ja uusista asioista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.