outi-myllymaki-blogi
  • Outi Myllymäki

    2018-02-27

Tempputoimittaja etsii onnen avaimia

Nykyään on helppo kirjoittaa itsensä metsään, vaikka olisi kuinka kokenut toimittaja. Tarinallisuus on edelleen toki tärkeää, mutta miten sen voi yhdistää hakukoneoptimointiin? Lukeeko kukaan enää jutusta muuta kuin otsikon ja ingressin? Kirjoitettu kieli kuihtuu, kun videot valtaavat elintilaa.

Entistä lyhytjännitteisemmät lukijat vaativat aina vaan tiiviimpää tekstiä. Kiireiset diginatiivit eivät jaksa lukea liian pitkiä juttuja. Miten voi tallentaa ihmisen tarinan alle 1 500 merkkiin? Se vaatii aika paljon enemmän hikipisaroita kuin 4 000 merkin juttu kahdella väliotsikolla.

Kokeile itse kirjoittaa vetävä tarina, jossa digiammattilaisen mukaan on oltava seitsemän kertaa konepaja (tehotoistoa?), viidesti alihankkija (onko sille edes synonyymiä?) ja kolmesti investointi (armoa). Näiden sanojen viljeleminen on tärkeää, että joku löytää juttusi googlettamalla.

Kirjoittaminen on muutoksessa, kuten niin moni muukin asia nyky-yhteiskunnassa. Isot kirjaimet katoavat nopeista WhatsApp-viesteistä ja moni tuuttaa sähköpostiinkin puhekieltä. Olen monesti miettinyt, että missä kulkee raja? Kuinka paljon voimme tinkiä oikeinkirjoituksesta ilman, että suomen kieli kärsii? Vai onko vain tyydyttävä siihen, että teksteistä tulee hakukoneoptimoitua hästäg-kamaa? Voihan tietysti myös olla, että koodaamisesta tulee uusi äidinkielemme.

Niin ja sitten vielä muutama sananen tullakseni löydetyksi Googlen avulla: Lennu-koira, Alma, seksi, influenssa, ”Mitä tehdä, kun on tylsää?”, ”Miten saada poikaystävä?”, ”Miten laihtua nopeasti?”, ”Onko kyy rauhoitettu?”.  Nyt tästä taisi tulla sopivan pitkä #blogi.

Haluatko blogistamme muistutuksen?

Lähetämme pari kertaa kuukaudessa blogilinkit suoraan sähköpostiisi ja pysyt perillä markkinoinnin uusista tuulista.

info@bstr.fi

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

bstr-pauliina

Pauliina Hautamäki

040 075 4878
pauliina.hautamaki@bstr.fi

Hanna Heikkola

0400 316 576
hanna.heikkola@bstr.fi

Viivi-makiranta-bstr

Viivi Mäkiranta

050 4720 999
viivi.makiranta@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.