Valloita oma Mount Sisusi

Mari Dawe

Harvoin kuulee yhtä inspiroivaa puheenvuoroa kuin Patrik ”Pata” Degermanin tarina, kuinka hän ja Veikka Gustafsson onnistuivat pääsemään Etelämantereella paikkaan, missä kukaan muu ei koskaan ollut käynyt. Paikkoja on sittemmin kertynyt useita, mutta ensimmäinen jäävuorenhuippu nimettiin Mount Sisuksi. Vaikka harva lopulta vuorikiipeilee Etelämantereella, tarinassa piili useita opetuksia vähemmän hengenvaarallisiin mutta vaativiin haasteisiin ja tavoitteiden saavuttamiseen. Tässä niistä joitakin.

1. Ole sinnikäs. Degermanin sanoin, kahdeksaskaan ”ei” ei välttämättä tarkoita lopullista eitä. Vastoinkäymisillä mitataan, kuinka innostava oma Mount Sisusi lopulta on.

2. Ole kekseliäs. Jos tie nousee pystyyn, mieti uusi reitti. Tee se tarvittaessa useita kertoja. Epätavallisiin ja haastaviin tavoitteisiin pitää toisinaan mennä epätavallisia reittejä.

3. Juttele ihmisille. Koiraa ei todellakaan ole karvoihin katsominen – koskaan ei voi tietää, ketä voit auttaa tai kuka voi auttaa sinua. Kerro tekemisistäsi avoimesti, koska kiinnostus projektiisi voi poikia aputarjouksia yllättäviltä tahoilta.

4. Luota muihin ihmisiin ja ole itse luottamuksen arvoinen. Jos olet tiimissä, tiimiytyminen sokeaan luottamukseen saakka on ensimmäinen ja äärimmäisen tärkeä askel matkalla menestykseen.

5. Aseta tavoitteita, jotka ovat tarkkoja ja aikaan sidottuja. On parempi tietää päivämäärä kuin vuosikymmen, jolloin aikoo kiivetä vuorelle.

6. Haasta itsesi ja yllytä kumppaneitasi. Jotta tavoite on riittävän kiinnostava, sen pitää olla vaikea mutta mahdollinen saavuttaa.

7. Tee sitä mitä rakastat. Tässä ei käskyt auta, vaan intohimo löytyy sisältä. Nimeä hyvä syy, miksi haluat mennä juuri tuonne. Vielä mukavampaa, jos pystyt viestimään intohimosi niin, että myös muut haluavat liittyä joukkoon.

8. Älä pidä kynttilää vakan alla. Kerro mitä olet tehnyt ja miksi se on ollut siistiä. Innostava tarina kasvattaa seuraajien joukkoa, mikä markkinoi seuraavan projektisi yhteistyökumppaneille, joiden on jatkossa pakko saada olla mukana tavalla tai toisella. Ja henkilökohtainen suosikkini:

9. Lisää jokaiseen päivään yksi tunti, joka kulkee nimellä Power Hour. Siihen tuntiin kerätään kaikki rohkeus, mitä pienestä ihmisestä löytyy. Power Hourin aikana voi soittaa vaikka Obamalle (pahoittelut seuraaja, ei vaan pysty) tai hypätä benji-hypyn, jos se auttaa matkalla kohti omia unelmia. Joskus yksittäinen rohkea teko on ratkaiseva avain onnistumiseen.

Näillä eväillä noustiin Mount Sisulle, paikkaan, josta ei esimerkiksi pitänyt olla olemassa karttaa. Sellainenkin lopulta löytyi sinnikkyydellä ja kekseliäällä verkostojen hyödyntämisellä. Sinnikkyyden ja kekseliäisyyden polttoainetta oli intohimo, jota ilman retkikunta ei olisi ponnistellut lähes mahdottoman unelman eteen. Verkoston voima takasi, että ensimmäinen retki ei jäänyt viimeiseksi. Onnea siis kaikille matkalle kohti unelmia. Jos kaksi suomalaista onnistui pääsemään Mount Sisulle tällä reseptillä, me arkisempienkin tavoitteiden asettajat voimme testata sen toimivuutta omilla Mount Sisuillamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.