Videomittaa ja kuvan taikavoimaa

bstr-linkedin-logo
BSTR Markkinointitoimisto

Kun lapseni olivat pieniä, puhuimme usein asioista muumimitalla. Eli kuinka monta 20 minuutin mittaista Muumilaakson tarinoita -jaksoa mahtui matkalle mummolaan. Noin 15 vuotta sitten se oli selkein aikamitta, jonka alle kouluikäiset nappulat pystyivät ymmärtämään. Muumivideot ovat pelastaneet minut ja varmasti monet muutkin äidit uupumukselta, sillä tarinoiden ääressä saattoi itsekin levähtää.

Videot ovat tuosta muumiajasta lyhentyneet ja muuttuneet näppäriksi pikku kuvatervehdyksiksi. Minuutti alkaa olla kriittinen videomitta, kun suuri osa jättää katselun kahdeksan ensimmäisen sekunnin aikana. Videot koukuttavat katsojaa, parhaat saavat miljoonia jakoja ja kommentteja. Markkinoijien toiveuni on video, joka vie hetkeksi koko somekansan huomion. Mieluiten hyvällä tavalla, mutta joskus myös negatiivinen julkisuus kannattaa hyödyntää ja ottaa rohkeasti vastaan.

Käsikirjoitettujen videoiden rinnalle on tullut juhannuksen kassahihnan kaltaisia netti-tv-spektaakkeleja. Kukapa olisi uskonut vielä vuosi sitten, että Kannelmäen Prisman kassahihnan kahdeksan tunnin pyörimistä käytiin kurkkaamassa yli miljoona kertaa. Norppaliven vielä ymmärtää, mutta tasaisesti rullaava kassahihna?

Voi vain leikitellä ajatuksella, mikä on seuraava suomalaisten videovillitys? Livekuvaa heinäsirkkafarmilta, josta aina joku ötökkä lähtee ihmisten popsittavaksi? Viikonlopun mittainen kuvaussessio Powerparkin hurjasta Boosterista, jonka kumpaankin päähän on kiinnitetty kamera?

Videot ovat tulleet yhä enemmän osaksi myös meidän arkeamme mainostoimistossa. Melkein jokaiseen viestintäprojektiin kuuluu nykyään video, joka kertoo yrityksen tarinan, koukuttaa uusia asiakkaita ja saa aikaan somenäkyvyyttä. Videoiden avulla voi parantaa hakukonenäkyvyyttä ja esimerkiksi sähköpostiin liitetyt videolinkit nostavat klikkausprosenttia jopa kolminkertaisiksi. Lisäksi videoiden toimivuuden mittaaminen on ainutlaatuista.

Videoiden suunnittelu ja toteutus on kiehtova prosessi, sillä koskaan ei voi tietää etukäteen, millaiseen elinkaaren ja paljonko katselukertoja luovuuden tuotos saa. Joku video uppoaa heti kohderyhmään, kuten meillä tehty Kokkolan Älä mökötä -video. Pienessä ajassa sitä on katsottu yli 38 000 kertaa. Sen yksinkertainen viesti ja kaunis kuvakerronta purevat: älä sinäkään mökötä, vaan nauti täysillä kesästä.

Outi Myllymäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.