[ Digimarkkinointi | Kampanjat ja lanseeraukset ]

Visuaalinen markkinointi luo tunnetta

BSTR03.06.2023

Visuaalinen pyrkii välittämään brändin viestin ja arvot visuaalisten elementtien avulla. Visuaalinen markkinointi voi herättää tunteita, herättää mielenkiintoa ja jättää pysyvän vaikutuksen kohdeyleisöön.

digimarkkinointi

Visuaalinen markkinointi rakentaa visuaalista identiteettiä

Brändin visuaalisen identiteetin rakentaminen on keskeinen tavoite visuaalisessa markkinoinnissa. Se vaatii huolellista suunnittelua ja harkittuja päätöksiä, jotka heijastavat brändin ydinarvoja ja tavoitteita. Visuaalinen markkinointi auttaa brändiä erottumaan kilpailijoistaan luomalla tunnistettavan visuaalisen ilmeen, joka vahvistaa brändin persoonallisuutta ja houkuttelee kohderyhmää.

Visuaalinen markkinointi tarjoaa yrityksille tehokkaan tavan viestiä tuotteistaan ja palveluistaan. Selkeä, houkutteleva ja informatiivinen visuaalinen sisältö voi houkutella asiakkaita ja vakuuttaa heidät tekemään ostopäätöksiä. Hyvin suunniteltu visuaalinen markkinointi voi myös lisätä brändin tunnettuutta ja houkutella uusia asiakkaita.

Visuaalinen markkinointi ei rajoitu pelkästään perinteiseen mainontaan ja markkinointimateriaaleihin. Se kattaa laajan kirjon digitaalista markkinointia, kuten verkkosivujen suunnittelua, sosiaalisen median kampanjoita ja videomarkkinointia. Visuaalinen markkinointi on siis monipuolinen työkalu, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia brändin näkyvyyden ja viestinnän kehittämiseen.

Visuaalisen markkinoinnin alustat

Visuaalisen markkinoinnin keskeiset alustat vaihtelevat sen mukaan, millaisia tuotteita tai palveluja brändi tarjoaa ja millainen kohdeyleisö sillä on. Kuitenkin joitakin yleisiä alustoja, joita usein hyödynnetään, ovat:

 1. Sosiaalinen media: Sosiaalisen median alustat, kuten Instagram, Facebook, Pinterest, Snapchat ja TikTok, tarjoavat valtavan potentiaalin visuaalisen markkinoinnin kanavina. Brändit voivat jakaa kuvia, videoita ja graafista sisältöä saavuttaakseen laajan yleisön ja vuorovaikuttamaan heidän kanssaan.
 2. Verkkosivut: Brändin omat verkkosivut ovat tärkeä alusta visuaaliselle markkinoinnille. Selkeä ja houkutteleva suunnittelu, laadukkaat kuvat ja visuaaliset elementit voivat houkutella kävijöitä ja pitää heidät sivustolla pidempään.
 3. Mainosverkostot: Mainonta verkostoissa kuten Google Display Network ja Metan Audience Network tarjoavat brändeille mahdollisuuden näyttää visuaalista mainontaa kohdennetusti potentiaalisille asiakkaille eri verkkosivustoilla ja sovelluksissa.
 4. Videoplatformit: Videomainonta YouTube:ssa ja muilla videoplatformeilla voi olla erityisen tehokasta, kun pyritään välittämään monimutkaisempia viestejä tai luomaan syvempiä yhteyksiä katsojiin.
 5. Sähköpostimarkkinointi: Visuaaliset elementit, kuten houkuttelevat kuvat ja grafiikka, voivat tehdä sähköpostimarkkinoinnista houkuttelevampaa ja auttaa brändiä erottumaan kiireisessä sähköpostilaatikossa.

visuaalinen-markkinointi

Uniikkia mutta trendikästä

Visuaalisen markkinoinnin trendit voivat vaihdella ajan ja alan mukaan, mutta tässä muutamia tyylejä, jotka ovat olleet trendikkäitä viime aikoina:

 1. Minimalismi: Yksinkertaiset ja puhdistetut visuaaliset elementit ovat olleet suosittuja, erityisesti digitaalisessa markkinoinnissa. Tämä tyyli keskittyy vähäisiin yksityiskohtiin, selkeyteen ja tilan käyttöön kuvassa tai suunnittelussa.
 2. Käsinpiirretty ja käsintehty: Luonnolliset ja käsityönä vaikuttavat visuaaliset elementit ovat nousseet suosioon, koska ne lisäävät persoonallisuutta ja lämpöä brändiviestintään. Käsintehtyjen fonttien, piirrosten ja maalausten käyttö voi erottaa brändin kilpailijoistaan.
 3. Värien käyttö: Rohkeat värit ja kontrastit voivat tehdä visuaalisesta markkinoinnista silmiinpistävää ja mieleenpainuvaa. Erityisesti gradientit ja väreillä leikittelyt ovat olleet trendikkäitä tapoja herättää huomiota.
 4. Retro-tyylit: Vintage- ja retro-tyylit, kuten retrofontit, 80-luvun ja 90-luvun estetiikka, ovat olleet suosittuja erityisesti sosiaalisen median sisältökuvissa. Ne voivat tuoda mukanaan nostalgian tunteita ja herättää positiivisia mielleyhtymiä.
 5. Kollaasit ja monimutkaiset kerrostetut kuvat: Kollaasit ja monimutkaiset kerrostetut kuvat voivat luoda visuaalisesti kiinnostavia ja moniulotteisia kokonaisuuksia. Tämä tyyli voi antaa brändille mahdollisuuden kertoa tarinoita ja luoda syvempiä yhteyksiä yleisöönsä.

On tärkeää, että brändi valitsee visuaaliset tyylit, jotka sopivat sen yleiseen brändi-imagoon ja kohderyhmän mieltymyksiin. Trendien seuraaminen voi auttaa brändiä pysymään ajan tasalla ja erottumaan kilpailijoistaan, mutta aina on myös tärkeää säilyttää brändin aitous ja tunnistettavuus.

Visuaalisen markkinoinnin tulevaisuudennäkymät

Visuaalinen markkinointi on jatkuvassa kehityksessä teknologisten innovaatioiden, kuluttajien käyttäytymisen muutosten ja kulttuuristen trendien myötä. Tulevaisuudessa näemme todennäköisesti seuraavanlaisia merkittäviä muutoksia:

 1. Interaktiiviset kokemukset: Virtuaalitodellisuus (VR), lisätty todellisuus (AR) ja muiden uusien tekniikoiden käyttö mahdollistavat kuluttajille ainutlaatuisia kokemuksia, jotka ovat vuorovaikutteisempia ja mukaansatempaavampia.
 2. Personointi ja datan hyödyntäminen: Brändit käyttävät yhä enemmän dataa ja tekoälyä luodakseen yksilöllisiä ja relevantteja visuaalisia sisältöjä kullekin käyttäjälle. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi personoitua mainontaa tai tuotesuosituksia.
 3. Käyttäjän luomat sisällöt: Kuluttajat osallistuvat yhä enemmän brändin luomiseen jakamalla omia sisältöjään sosiaalisessa mediassa. Brändit hyödyntävät käyttäjän luomia sisältöjä osana visuaalista markkinointiaan ja luovat yhteisöllisiä kampanjoita, jotka kannustavat käyttäjiä osallistumaan.
 4. Eettisyys ja kestävyys: Ympäristötietoisuuden kasvaessa brändit panostavat visuaalisessa markkinoinnissaan kestävyyteen ja eettisyyteen. Tämä voi ilmetä esimerkiksi ekologisesti kestävien materiaalien käytössä, vihreiden arvojen korostamisessa tai vastuullisten toimintatapojen esittelyssä.
 5. Multisensoriset kokemukset: Tulevaisuudessa visuaalinen markkinointi voi laajentua koskemaan myös muita aisteja kuin näköaistia. Esimerkiksi ääni, haju ja kosketus voivat olla osa kokonaisvaltaista markkinointikokemusta, joka luo syvemmän ja vaikuttavamman yhteyden brändiin.

Yhteenveto

Tulevaisuudessa visuaalinen markkinointi tulee olemaan entistä monipuolisempaa, vuorovaikutteisempaa ja personoidumpaa. Kun brändi sijoittaa resurssejaan visuaaliseen markkinointiin, se investoi suoraan brändin tunnettuuteen ja menestykseen markkinoilla. Visuaalinen markkinointi ei ole vain silmänruokaa – se on tehokas viestintäväline, joka voi vaikuttaa suuresti siihen, miten brändi nähdään ja koetaan kohdeyleisön keskuudessa.

BSTR:llä on vuosien kokemus visuaalisesta markkinoinnista. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluihimme.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.