[ Brändi | Konseptisuunnittelu ]

Ydinviesti jää mieleen

BSTR30.05.2023

Ydinviesti on keskeinen viesti, joka halutaan välittää kohdeyleisölle. Se on tiivistetty lausunto tai käsite, joka kiteyttää tuotteesi, palvelusi tai brändisi ainutlaatuisuuden ja arvon. Ydinviesti toimii ohjenuorana kaikessa viestinnässä, olipa kyse kampanjasta, verkkosivuista, somesta tai muusta markkinointimateriaalista.

brandi

Miksi ydinviesti on tärkeä markkinoinnissa?

Ydinviesti on kuin liiketoimintasi sydän – se ohjaa kaikkea, mitä teet markkinointisi eteen. Kun ydinviesti on kirkas ja vahva, se auttaa sinua erottumaan kilpailijoista ja houkuttelemaan haluamasi kohdeyleisön. Se auttaa myös luomaan yhtenäisen ja tunnistettavan brändi-identiteetin, joka resonoi asiakkaiden kanssa ja jää heidän mieleensä.

Kuinka luoda vahva ydinviesti?

Ensimmäinen askel vahvan ydinviestin luomisessa on selvittää, mikä tekee tuotteestasi tai palvelustasi ainutlaatuisen ja arvokkaan. Tämä voi sisältää tuotteen ominaisuuksia, hyötyjä asiakkaalle, brändin arvoja tai missiota. Kun olet tunnistanut tämän, voit muotoilla ydinviestin, joka on selkeä, lyhyt ja helposti ymmärrettävä.

Ydinviestiä kehittäessäsi on tärkeää ottaa huomioon kohdeyleisösi tarpeet, toiveet ja arvot. Ydinviesti on suunnattava heille, jotta se resonoi ja herättää kiinnostuksen. Älä unohda myöskään ydinviestin johdonmukaisuutta – se tulisi näkyä kaikessa markkinointiviestinnässä, luoden yhtenäisen ja vahvan brändikokemuksen.

ydinviesti

Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua luomaan vahvan ydinviestin:

 1. Tunnista kohdeyleisösi tarpeet ja toiveet: Ensimmäinen askel on ymmärtää tarkasti, kenen kanssa haluat viestiä. Tunnista kohderyhmäsi demografiset tiedot, käyttäytymismallit, tarpeet ja haasteet. Näin voit muotoilla ydinviestin, joka resonoi heidän kanssaan.
 2. Selvitä uniikkius: Mitä erottaa tuotteesi, palvelusi tai brändisi kilpailijoista? Mieti tuotteen ominaisuuksia, hyötyjä asiakkaalle, brändin arvoja tai missiota, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. Tämä auttaa sinua muotoilemaan ydinviestin, joka korostaa vahvuuksiasi.
 3. Pidä se ytimekkäänä: Ydinviestin tulisi olla lyhyt, selkeä ja helposti muistettava. Pyri tiivistämään olennainen viesti muutamaan sanaan tai lauseeseen, joka välittää tuotteesi tai brändisi tärkeimmän edun tai arvon.
 4. Testaa: Älä pelkää kokeilla erilaisia versioita ydinviestistäsi ja saada palautetta kohdeyleisöltäsi. Testaa eri sanamuotoja, ilmaisuja ja painotuksia nähdäksesi, mikä resonoi parhaiten. Ole valmis tekemään muutoksia ja iteroimaan ydinviestisi perusteella saamasi palautteen perusteella.
 5. Huomioi johdonmukaisuus: Varmista, että ydinviesti näkyy kaikessa markkinointiviestinnässäsi. Ydinviestin tulee olla johdonmukainen ja yhtenäinen kanavasta riippumatta.

Esimerkkejä ydinviesteistä tunnetuilta brändeiltä

Alapuolella muutamia esimerkkejä tunnettujen brändien ydinviesteistä, jotka ovat olleet keskeisiä heidän menestykselleen ja brändi-identiteetilleen:

 1. Nike: ”Just Do It” – Nike kannustaa ihmisiä olemaan rohkeita, tarttumaan tilaisuuksiin ja tekemään asioita, olipa kyseessä sitten urheilu tai elämä yleensä.
 2. Apple: ”Think Different” – Apple korostaa luovuutta, innovaatiota ja ainutlaatuisuutta, kannustaen ihmisiä ajattelemaan eri tavalla ja rikkomaan rajoja.
 3. Coca-Cola: ”Open Happiness” – Coca-Colan ydinviesti keskittyy tuomaan iloa ja nautintoa ihmisten elämään, korostaen yhteisöllisyyttä ja positiivisia kokemuksia.
 4. McDonald’s: ”I’m Lovin’ It” – McDonald’sin ydinviesti on yksinkertainen ja positiivinen, korostaen asiakkaiden iloa ja tyytyväisyyttä tuotteisiinsa.
 5. Google: ”Don’t Be Evil” – Vaikka tämä ei ole virallinen ydinviesti enää, se kuvastaa Googlen alkuperäistä arvoa olla eettinen ja reilu yritys, joka pyrkii tekemään hyvää maailmassa.
 6. Adidas: ”Impossible is Nothing” – Adidas rohkaisee ihmisiä haastamaan itsensä ja ylittämään esteet, korostaen mahdollisuuksien rajattomuutta.
 7. Toyota: ”Let’s Go Places” – Toyota korostaa seikkailua ja mahdollisuuksien avaamista, kannustaen ihmisiä lähtemään matkaan ja tutkimaan maailmaa.
 8. Amazon: ”Earth’s Biggest Selection” – Amazonin ydinviesti kuvastaa valtavaa valikoimaa ja valinnanvapautta, mikä houkuttelee asiakkaita löytämään tarvitsemansa helposti ja nopeasti.
 9. Disney: ”The Happiest Place on Earth” – Disney keskittyy iloon, taikuuteen ja unohtumattomiin kokemuksiin, tarjoten paikan, jossa kaikki voivat tuntea olonsa onnelliseksi ja kiehtovaksi.
 10. Starbucks: ”To Inspire and Nurture the Human Spirit – One Person, One Cup and One Neighborhood at a Time” – Starbucks pyrkii luomaan yhteyksiä ja yhteisöllisyyttä, korostaen yksilön merkitystä ja pieniä tekoja, jotka voivat vaikuttaa suuresti.
 11. IKEA: ”A Better Everyday Life” – IKEA painottaa käytännöllisyyttä ja mukavuutta, tarjoten ratkaisuja, jotka tekevät arjesta helpompaa ja miellyttävämpää.
 12. BMW: ”The Ultimate Driving Machine” – BMW korostaa suorituskykyä, tyyliä ja ylellisyyttä, houkutellen autoilijoita, jotka arvostavat huippuluokan ajokokemusta.

Kuten esimerkeistä voi helposti havaita, niin ydinviestin ei tarvitse välttämättä olla vakavahenkinen. Monesta ydinviestit ovat tyyliltään positiivisia ja rohkaisevia, asiakaslähtöisiä ja yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta korostavia.

Yhteenveto

Vahva ydinviesti auttaa sinua erottumaan kilpailijoista, houkuttelemaan oikeaa kohdeyleisöä ja rakentamaan kestävää suhdetta asiakkaisiin. Muista pitää ydinviesti mielessäsi ja käyttää sitä tehokkaasti kaikessa markkinointiviestinnässäsi.

BSTR:llä on vuosien kokemus yrityksien auttamisesta ydinviestien kanssa. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Brändi-identiteetti.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.