[ Brändi | Konseptisuunnittelu ]

Yrityksen slogan – tunnistettavuuden elementti

BSTR04.06.2023

Yrityksen slogan on lyhyt, iskevä lause tai lauseke, joka tiivistää brändin ytimen, arvot ja lupauksen. Se toimii keskeisenä elementtinä brändin tunnistettavuuden ja markkinoinnin kannalta.

konseptisuunnittelu

Mikä on yrityksen slogan?

Yrityksen slogan on kuin brändin kädenpuristus. Se on lyhyt ja ytimekäs ilmaisu, joka jäsentää brändin identiteetin ja lupauksen helposti muistettavaksi muotoiluksi. Hyvä slogan auttaa erottumaan kilpailijoista ja rakentamaan vahvaa brändiä. Se on ikään kuin brändin lyhyt yhteenveto, joka kiteyttää sen arvot, lupauksen ja persoonan. Hyvin suunniteltu slogan voi luoda välittömän yhteyden asiakkaaseen ja herättää tunteita, jotka ohjaavat ostopäätöstä. Siksi sloganin valinnassa ja käytössä on syytä panostaa huolellisuuteen.

Yritysten sloganit kohderyhmän mukaisesti

Yritysten sloganit voivat vaihdella suuresti niiden tarkoituksesta ja kohderyhmästä riippuen. Jotkut sloganeista pyrkivät olemaan hauskasti mieleenpainuvia, kun taas toiset keskittyvät viestimään vakemmin yrityksen arvoja tai kilpailuetuja. Riippumatta tyylistä ja sanomasta, tärkeintä on, että slogan resonoi kohdeyleisön kanssa ja jättää pysyvän vaikutuksen.

Yritysten sloganit voi olla osa laajempaa markkinointikampanjaa tai brändäämistä. Se voi toimia punaisena lankana eri markkinointikanavissa ja auttaa vahvistamaan brändin yhtenäistä viestiä. Monet menestyneet yritykset ovat rakentaneet vahvoja brändejä juuri tehokkaan sloganimarkkinoinnin avulla.

Esimerkkejä yritysten sloganeista selityksineen

Jotta havainnollistamme paremmin sloganien takana olevia merkityksiä, niin alapuolella muutama esimerkki erilaisista sloganeista, jotka ovat olleet osaltaan siivittämässä yrityksiä menestykseen:

 1. Adidas: ”Impossible is Nothing”
 • Adidas käyttää tätä slogania rohkaisemaan kuluttajia ylittämään esteitä ja saavuttamaan tavoitteensa. Se heijastaa brändin sitoutumista urheiluun ja siihen, että mikään ei ole mahdotonta, kunhan olet omistautunut ja määrätietoinen.
 1. Apple: ”Think Different”
 • Apple’n ”Think Different” -slogan korostaa brändin innovatiivisuutta ja erilaisuuden arvostamista. Se viestii kuluttajille, että Apple ei ole vain teknologiayritys, vaan se on myös filosofia, joka kannustaa ihmisiä ajattelemaan luovasti ja rohkeasti.
 1. Coca-Cola: ”Taste the Feeling”
 • Coca-Colan slogan ”Taste the Feeling” vetoaa kuluttajien aisteihin korostaen juoman ainutlaatuista makuelämystä. Se ei vain myy tuotetta, vaan se myös myy tunnetta ja kokemusta, joka liittyy Coca-Colan juomiseen.
 1. Toyota: ”Let’s Go Places”
 • Toyota’n ”Let’s Go Places” -slogan kannustaa seikkailuun ja matkustamiseen. Se viestii kuluttajille vapauden ja mahdollisuuksien tunteesta, samalla kun korostaa Toyota-auton luotettavuutta ja kestävyyttä.
 1. Burger King: ”Have It Your Way”
 • Burger Kingin slogan ”Have It Your Way” antaa kuluttajille valinnanvapauden ja korostaa brändin sitoutumista tarjoamaan räätälöityjä ruokavaihtoehtoja. Tämä slogan resonoi erityisesti niiden kanssa, jotka haluavat yksilöllisyyttä ja kontrollia ruokatilauksissaan.
 1. L’Oréal: ”Because You’re Worth It”
 • L’Oréalin ”Because You’re Worth It” -slogan korostaa itsearvostusta ja ylellisyyttä. Se viestii kuluttajille, että he ansaitsevat parasta ja että L’Oréal tarjoaa laadukkaita kauneustuotteita, jotka tekevät heistä tuntuvat erityisiltä.
 1. American Express: ”Don’t Leave Home Without It”
 • American Expressin slogan ”Don’t Leave Home Without It” korostaa brändin luotettavuutta ja välttämättömyyttä. Se rohkaisee kuluttajia pitämään American Express -korttinsa aina mukanaan ja korostaa sen hyötyjä ja käyttövarmuutta.
 1. Visa: ”Everywhere You Want to Be”
 • Visan slogan ”Everywhere You Want to Be” korostaa brändin maailmanlaajuista hyväksymistä ja käyttömukavuutta. Se viestii kuluttajille, että Visa-kortti on välttämätön matkakumppani, joka avaa ovia kaikkialla maailmassa.

yrityksen-slogan

Sloganin ja ydinviestin ero

Sloganit ja ydinviestit saattavat monien mielestä muistuttaa vahvasti toisiaan. Niillä on kuitenkin hieman erilaiset roolit ja tarkoitukset:

 • Sloganin tarkoituksena on olla helposti muistettava ja tunnistettava ilmaisu, joka erottaa brändin kilpailijoistaan ja jättää pysyvän vaikutuksen kuluttajien mieliin. Sloganilla on usein markkinointikäyttöä, ja se näkyy brändin mainoksissa, logon yhteydessä ja muissa markkinointimateriaaleissa. Hyvä slogan voi luoda emotionaalisen yhteyden kuluttajaan ja auttaa vahvistamaan brändin tunnistettavuutta.
 • Ydinviesti on syvällisempi ja laajempi viestintäelementti, joka kuvaa brändin keskeisiä arvoja, lupauksia ja myyntipisteitä. Se voi olla hieman pidempi kuin slogan ja se voi vaihdella eri viestintätilanteissa. Ydinviestiä käytetään yleensä selittämään brändin taustaa, tuotteita tai palveluita syvemmin sekä välittämään brändin ydinarvot ja etuudet kuluttajille.

Sloganin suunnittelun vaiheet

Alapuolella on lyhyt esimerkki kuvitteellisen yrityksen sloganin suunnitteluprosessista. Esimerkin yritys valmistaa luonnonmukaisia ja ekologisia kodinpuhdistustuotteita. Kutsutaan tätä yritystä vaikkapa ”GreenClean”.

Vaihe 1: Yrityksen ja tuotteiden tunnistaminen

Ennen sloganin suunnittelua on tärkeää ymmärtää yrityksen arvot, tuotteet ja kohdeyleisö. GreenClean haluaa korostaa luonnonmukaisuutta, ekologisuutta ja turvallisuutta kodinpuhdistustuotteissaan. Heidän kohdeyleisönsä koostuu todennäköisesti ympäristötietoisista kuluttajista, jotka arvostavat terveyttä ja kestävää kehitystä.

Vaihe 2: Ideointi

Seuraavaksi brainstormataan erilaisia ideoita, jotka voivat kuvata yrityksen arvoja ja tuotteita. Esimerkkejä voisivat olla:

 1. ”Puhtautta luonnosta.”
 2. ”Ympäristöystävällistä puhdistusta.”
 3. ”Turvallisuutta kodeillesi ja ympäristölle.”

Vaihe 3: Sloganin luominen

Nyt valitaan parhaat ehdotukset ja muokataan niitä sopiviksi sloganiksi. Esimerkiksi, otetaan slogan ”Puhtautta luonnosta” ja muokataan sitä hieman:

”Säihkettä luonnosta – GreenCleanin tavalla.”

Tämä slogan yhdistää luonnonmukaisuuden ja puhtauden konseptin sekä esittelee GreenCleanin brändin nimenomaan heidän ainutlaatuisena tapanaan tarjota ympäristöystävällisiä puhdistustuotteita.

Vaihe 4: Testaus ja viimeistely

Ennen lopullisen sloganin käyttöönottoa on hyvä testata sitä kohdeyleisöllä ja kerätä palautetta. Palautteen perusteella voidaan tehdä hienosäätöjä ja varmistaa, että slogan resonoi ja toimii odotetusti.

Yhteenveto

Hyvä slogan on helposti muistettava, tunnistettava ja resonoi brändin ydinarvojen kanssa. Sloganin suunnittelussa on tärkeää ymmärtää yrityksen arvot, tuotteet ja kohdeyleisö sekä testata ja viimeistellä slogan ennen sen käyttöönottoa. Slogan voi olla tehokas markkinointiviesti, joka auttaa vahvistamaan brändin tunnistettavuutta ja luomaan uskollisia asiakkaita.

BSTR:llä on vuosien kokemus erilaisten markkinointikonseptien suunnittelusta. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Konseptisuunnittelu.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.