Lakeuden Etappi

Brändi
Re pisteen valkoinen logo vihreällä pohjalla.

Uuden jäteaseman nimi kierähti kiertotaloudesta

Tavoitteena oli luoda nimi, joka olisi moderni, selkeä, sujuva ja nokkelakin. Sellainen, joka sopisi ihmisten suuhun sekä kuvaisi kiertotaloutta ja jäteaseman tapaa toimia.

Mietimme etappilaisten kanssa yhteisessä työpajassa, miltä nimen pitäisi tuntua ja maistua.

Hahmotelma logosta

RE-sanaan tiivistyy paljon asiaa

Hahmottelimme ensin lyijykynällä paperille sanan kierto, ja sen päälle pakkausmerkin. Tuijoteltuamme sanaa paperilla tovin, kirjaimet e ja r sanan keskeltä lähtivät vaihtamaan paikkaa, kiertämään toistensa ympäri. Siitä tuli RE-piste.

RE-sanaan tiivistyy paljon asiaa. Englanniksi recycling merkitsee kierrätystä ja re uudistamista. Sähköpostissa re-viesti on vastaus, mikä sopii palvelevan ja neuvovan jäteaseman henkeen. Kun RE oli valmis, tarvittiin enää kiinnityskohta eli piste. Piste perässä vahvistaa, että jäteasema on fyysinen paikka, joka löytyy kartalta. Samalla se helpottaa nimen sopivuutta pohjalaiseen suuhun – saa ääntää pohjalaisittain ja sanoa ”Ree-piste”.

Jotta suunnistaminen jäteasemalla olisi mahdollisimman helppoa, myös aseman eri alueille luotiin omat nimet ja tunnukset

Niistäkin on ylimääräinen karsittu pois niin, että RE-pisteen pelkistetty tyyli jatkuu. Kun saavut RE-pisteelle, matka alkaa Hubista ja jatkuu Tuubiin tai Tarhaan.

Re logo
Hubi, Tarha ja Tuubi logot

Tutustu myös

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.