Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark

Verkkosivut
läppäri metsässä Geopark verkkosivut

Hyvällä projektijohtamisella selkeät ja käyttäjäystävälliset verkkosivut

Geopark on yksi UNESCO:n kolmesta aluestatuksesta, joka tarjoaa kansainvälisen brändin geologisesti arvokkaille alueille. BSTR uudisti Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin verkkosivut. Yhteistyökumppanimme JJ-Net vastasi sivuston teknisestä toteutuksesta. JJ-Net on WordPress-sivustoihin erikoistunut yritys Tampereelta.

Kun BSTR otti ohjat verkkosivujen toteutuksesta, niin hommat lähtivät rullaamaan. Meidän ei tarvinnut muuta kun nousta valmiiseen veneeseen.

Terttu Hermansson
Toiminnanjohtaja, Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark

Toimenpiteet
Verkkosivut

Tavoitteena sivuston parempi käyttökokemus

Geoparkille oli tullut palautetta verkkosivujen käytettävyydestä. Käyttäjien oli hankala löytää tarvitsemaansa tietoa, koska sisältö oli usein monen mutkan alla.

Lisäksi hankaluuksia sisällöntuottajan näkökulmasta aiheutti tiedon suuri määrä. Kuinka se kannattaisi järjestellä, jotta sitä olisi helppo löytää?

Tästä lähtökohdasta lähdimme kehittämään uusia verkkosivuja Geoparkille. Sivuston sisäistä löydettävyyttä ja toimivuutta parannettiin, ja lisäksi teimme muutoksia verkkosivujen rakenteeseen ja visuaalisuuteen. Samoin tietosisältöä veistettiin paikoin asiallisemmaksi ja yleistä ilmettä kehitettiin.

Yksi kehityskohde sivustolla oli myös luontomatkailuportaali Outdoor Activen rajapinnan parempi integrointi sivustolle.

vaellusreitti puhelin Geopark verkkosivut

Säännöllinen viestintä varmistaa onnistumisen

Projekti aloitettiin yhteisellä määrittelytyöpajalla, jossa käytiin läpi geoparkilaisten toiveet ja tavoitteet sivustolle. Tärkeää oli, että kaikilla oli selkeä kuva millaista sivustoa lähdetään toteuttamaan.

– Lyhyissä viikkopalavereissa katsottiin missä mennään, niin kaikki oli selvää kummallekin osapuolelle.

– Tilannekatsausten avulla saatiin pidettyä hyvä keskusteluyhteys koko projektin ajan ja asiat sujuivat jouhevasti, kertoo BSTR:n asiakkuusjohtaja Hanna Heikkola.

Projekti saatiin maaliin viivästyksistä huolimatta

Geoparkin UNESCO-statukseen liittyy jonkin verran matkustamista ulkomaille, ja myös verkkosivuprojektin aikana geoparkilaiset matkustivat konferenssiin Marokkoon. Marokon matkalla kohdalle osui sitten tuhoisa luonnonkatastrofi.

– Vaikka maanjäristys kesti vain 10 sekuntia, oli palautumisprosessi pitkä, ja sisällöntuotantovaiheessa tuli viivästys meidän takiamme.

Joskus projekteissa sattuu jotain odottamatonta ja pitää muuttaa suunnitelmia, jolloin pyritään olemaan joustavia ja huomioimaan asiakas.

– Teillä on selvästi homma hanskassa ja firma kunnossa, sillä meille tehtiin selväksi, ettei viivästys haitannut, ja projektissa joustettiin ilman ikävää fiilistä.

Lopputuloksena selkeä ja saavutettava verkkosivusto

Selkeä rakenne oli suurin muutos Geoparkin uusilla verkkosivuilla. Sivustopolku on yksinkertaistettu, ja valikon sisältö tarkasti jaoteltu eri kohderyhmille. Sivusto on nyt saavutettava.

– Verkkosivuista on tullut paljon positiivista palautetta, ja rakenne on todella onnistunut.

– Tämä on ollut erinomainen projekti. On koko ajan tuntunut siltä, että olemme hyvissä käsissä.
 

*Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin verkkosivut on tehty Maaseuturahaston tuella Metsähallituksen hallinnoimassa Löydä LH Geopark -hankkeessa.

Tutustu myös

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.