Xport

Digimarkkinointi
Xportin sivusto kannettavan koneen näytöllä tummansinisellä taustalla.

Xportin vientipalveluille kasvua hakukoneoptimoinnilla

Seinäjokinen Xport on vahva viennin osaajien joukko, joka on helpottanut satojen suomalaisten yritysten siirtymistä kansainvälisille markkinoille. Xportin nykyinen verkkosivusto on palvellut asiakkaita kaksikielisenä jo usean vuoden ajan.

Sivustolle on saavuttu Googlen orgaanisten linkkien kautta kevään 2022 ja syksyn 2022 välillä huomattavasti aikaisempaa enemmän. Kun tuloksia verrataan samaan aikaväliin vuodelta 2021, orgaanisen liikenteen määrä on moninkertaistunut.

Toimenpiteet

Digimarkkinointi

Tehostusta uusasiakashankintaan

Xportin verkkosivustoon toteutettiin ensimmäinen hakukoneoptimointi keväällä 2022. Projektin tavoitteena oli nostaa Xportin sijoituksia Googlessa heidän toimintaansa merkityksellisillä avainsanoilla, ja sitä kautta saavuttaa sivustolle enemmän maksutonta liikennettä ja näkyvyyttä Googlen orgaanisten hakutuloslinkkien välityksellä.

Lähtötilanneanalyysilla oikeat askeleet

Projektin alussa kartoitettiin verkkosivuston sisällölliset aihepiirit, minkä perusteella toteutettiin avainsanatutkimusta tehokkaiden avainsanojen löytämiseksi. Lähtötilanneanalyysissa tutkittiin myös sivuston nykyiset google-sijoitukset eri avainsanoilla, minkä kautta optimointityön tarpeelliset painopisteet alkoivat hahmottumaan.

Sijoitukset ja liikenne kehittyy

Hakukoneoptimointityön päätyttyä oli havaittavissa, että sivuston linkkien sijoitukset nousivat Googlessa 1. hakutulossivulle jopa 62:lla avainsanalla. Sijoituksien kehittyminen alkoi näkymään myös liikenteen määrän kehittymisenä.

Syksyllä 2022 tuloksia tarkasteltaessa, sivustolle on saavuttu Googlen orgaanisten linkkien kautta kevään 2022 ja syksyn 2022 välillä huomattavasti aikaisempaa enemmän. Kun tuloksia verrataan samaan aikaväliin vuodelta 2021, orgaanisen liikenteen määrä on moninkertaistunut.

 • Kehitys sivustovierailuissa
  0
  %
 • Kehitys yksittäisissä sivustovierailijoissa
  0
  %
 • Kehitys sivuston uusissa vierailijoissa
  0
  %

Tutustu myös

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.