[ Elintarvike | Kasvumarkkinointi ]

BSTR:n top 5 -markkinointivinkit elintarvikeyrityksille

Tero Luoma15.02.2023

Kasvua tavoittelevat elintarvikeyritykset törmäävät matkallaan lukuisiin haasteisiin. Elintarvikealalla kilpailu on kovaa, mikä tekee erottumisesta haastavaa.

Tero Luoma BSTR

Asiakkaat odottavat laadukkaita ja terveellisiä tuotteita, joiden valmistuksessa on otettu huomioon ympäristönäkökulmat. Näiden vaatimusten täyttäminen on työlästä ja vaatia jatkuvaa kehitystä.

Elintarvikkeiden kysyntä voi vaihdella sesongin mukaan, mikä aiheuttaa haasteita tuotannon ja varastoinnin suunnittelussa.

Elintarvikeyritysten tulee noudattaa tarkkoja säädöksiä ja vaatimuksia, kuten esimerkiksi elintarvikehygienian ja -turvallisuuden vaatimuksia. Näiden noudattaminen vaatii paljon resursseja.

Yritykset joutuvat tasapainottelemaan markkinointibudjetin riittävyyden ja tehokkaan markkinoinnin välillä. Markkinointiin tarvitaan riittävästi resursseja, mutta niitä ei ole aina helppo löytää.

BSTR:n top 5 -markkinointivinkit elintarvikeyrityksille

  1. Keskity brändin rakentamiseen: Hyvä brändi erottuu kilpailijoista ja antaa yritykselle tunnistettavan identiteetin. Varmista, että brändi on yhteneväinen kaikissa markkinointikanavissa.
  2. Panosta pakkauksiin. Pakkaus on elintarvikkeen tärkein mainoskanava.
  3. Käytä sosiaalista mediaa hyödyksi: Sosiaalinen media tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet markkinoida elintarvikeyritystä. Läsnäolo eri some-kanavilla auttaa tavoittamaan uusia asiakkaita ja rakentamaan yhteisöä.
  4. Tuo esiin tuotteiden laatu ja alkuperä: Tuotteiden laadulla ja alkuperällä on yhä suurempi merkitys kuluttajille. Kerro avoimesti valmistusprosessista ja käytetyistä raaka-aineista.
  5. Osallistu alan tapahtumiin ja messuille, joissa voit esitellä tuotteitasi ja verkostoitua muiden toimijoiden kanssa. Näin saat näkyvyyttä ja voit rakentaa uusia yhteistyökumppanuuksia.

BSTR:n tehtävänä on auttaa elintarvikealan yrityksiä kasvamaan ja erottumaan markkinoilla. BSTR on vuonna 2023 Kasvu Openin Elintarvikealan Kasvupolku® -sparrausohjelman kumppani.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparraaja, jonka Kasvupolku-sparrausohjelmat yhdistävät aidosti kasvuhaluiset yritykset ja asiantuntevat sparraajat.

Elintarvikealan Kasvupolku on maksuton sparrausohjelma juoma- ja elintarvikealan valmistajille. Tutustu tarkemmin Kasvupolkuun ja hae mukaan.

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja

Kuulostiko kiinnostavalta?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.