Mikä tekee brändin?

Tero Luoma

Onko se tunne, haluttavuus ja ylpeyden aihe? Miten brändi syntyy tai jää syntymättä? Monet yritykset jäävät nousematta suuren yleisön fanituksen kohteeksi, kun kukaan ei tiedä niistä. Toiset taas jättävät ensikosketuksella pysyvän muistijäljen ja jäävät vaikuttamaan alitajuntaan.

Brändi vaatii huomion ja muodostuu vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Brändi syntyy tekojen ja viestinnän kautta.

Otetaanpa ajankohtainen esimerkki: satavuotias Suomi. Tällä hetkellä Suomi-brändi näyttää leviävän maailmalla myötätuulessa ja siihen tiivistyy todella paljon hyvää. Puhdas luonto, lumoava matkailumaa, vireässä kasvussa oleva teollisuusmaa, tasa-arvoinen yhteiskunta… listaa voisi jatkaa pitkälle. Siitä huolimatta aina joku jaksaa valittaa asioista, jotka ovat huonosti. On tavallista, että brändistä puhutaan hyvää ja pahaa ja että se herättää keskustelua. Vahva brändi myös tyrmää yleisimmät vastaväitteet jo ennen niiden syntymistä.

Brändistä on helppo kertoa, kun sen ydinviestit ovat kirkkaat ja perusta kunnossa. Nyrkkisääntönä on, että vahvista vahvuuksia ja ole supertähti oikealle kohderyhmälle. Kaikille et voi olla kaikkea, mutta ole joillekin se tärkein juttu. Älä edes yritä miellyttää kaikkia, koska silloin kukaan ei kiinnostu. Jos olet liian steriili, et miellytä ketään. Brändirakentamisen tärkeimpiä elementtejä on superominaisuus. Löydä se, jossa olet parempi kuin muut ja tiivistä viestisi kiinnostavaan muotoon. Houkuttele ihmisiä kertomalla brändistäsi avoimesti, rohkeasti ja luovasti.

Satavuotias Suomi-neito on saanut maailman kiinnostumaan itsestään. On meidän kaikkien tehtävä pitää huolta, että kotimaamme on kiinnostuksen arvoinen. Me olemme osa suomalaista brändi-identiteettiä. Tekomme ja puheemme vaikuttavat siihen, miltä tämä maa näyttää tulevina vuosina. Viisi ja puoli miljoonaa brändilähettilästä tarjoaa monta mahdollisuutta onnistua.

Tero Luoma
toimitusjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Lähdetään yhdessä matkalle kohti kasvua. Mitä innostavampi matka, sitä vaikuttavampi määränpää.

Mari Dawe

Myyntipäällikkö

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.