Matti_bstr
  • Tero Luoma

    2017-12-15

Mikä tekee brändin?

Onko se tunne, haluttavuus ja ylpeyden aihe? Miten brändi syntyy tai jää syntymättä? Monet yritykset jäävät nousematta suuren yleisön fanituksen kohteeksi, kun kukaan ei tiedä niistä. Toiset taas jättävät ensikosketuksella pysyvän muistijäljen ja jäävät vaikuttamaan alitajuntaan.

Brändi vaatii huomion ja muodostuu vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Brändi syntyy tekojen ja viestinnän kautta.

Otetaanpa ajankohtainen esimerkki: satavuotias Suomi. Tällä hetkellä Suomi-brändi näyttää leviävän maailmalla myötätuulessa ja siihen tiivistyy todella paljon hyvää. Puhdas luonto, lumoava matkailumaa, vireässä kasvussa oleva teollisuusmaa, tasa-arvoinen yhteiskunta… listaa voisi jatkaa pitkälle. Siitä huolimatta aina joku jaksaa valittaa asioista, jotka ovat huonosti. On tavallista, että brändistä puhutaan hyvää ja pahaa ja että se herättää keskustelua. Vahva brändi myös tyrmää yleisimmät vastaväitteet jo ennen niiden syntymistä.

Brändistä on helppo kertoa, kun sen ydinviestit ovat kirkkaat ja perusta kunnossa. Nyrkkisäätönä on, että vahvista vahvuuksia ja ole supertähti oikealle kohderyhmälle. Kaikille et voi olla kaikkea, mutta ole joillekin se tärkein juttu. Älä edes yritä miellyttää kaikkia, koska silloin kukaan ei kiinnostu. Jos olet liian steriili, et miellytä ketään. Brändirakentamisen tärkeimpiä elementtejä on superominaisuus. Löydä se, jossa olet parempi kuin muut ja tiivistä viestisi kiinnostavaan muotoon. Houkuttele ihmisiä kertomalla brändistäsi avoimesti, rohkeasti ja luovasti.

Satavuotias Suomi-neito on saanut maailman kiinnostumaan itsestään. On meidän kaikkien tehtävä pitää huolta, että kotimaamme on kiinnostuksen arvoinen. Me olemme osa suomalaista brändi-identiteettiä. Tekomme ja puheemme vaikuttavat siihen, miltä tämä maa näyttää tulevina vuosina. Viisi ja puoli miljoonaa brändilähettilästä tarjoaa monta mahdollisuutta onnistua.

Tero Luoma
toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

info@bstr.fi

tero-luoma-bstr

Tero Luoma

0400 918 288
tero.luoma@bstr.fi

Anniina-walsh-bstr

Anniina Walsh

040 529 5846
anniina.walsh@bstr.fi

mari-dawe-bstr

Mari Dawe

050 441 3209
mari.dawe@bstr.fi

teemu-lampinen-bstr

Teemu Lampinen

046 922 2849
teemu.lampinen@bstr.fi

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Jokin meni vikaan. Tarkista antamasi tiedot ja yritä uudelleen.