[ Graafinen suunnittelu | Verkkosivut ]

Visuaalinen suunnittelu tuottaa harmoniaa ja lisää uskottavuutta

BSTR24.04.2023

Visuaalinen suunnittelu kattaa laajan kirjon luovia elementtejä, kuten värit, typografia, kuvat ja grafiikat. Perehdytään siihen, mitä se on ja miten se vaikuttaa yritysten markkinointiin. [BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

graafinen-suunnittelu

Mitä visuaalinen suunnittelu tarkoittaa?

Visuaalinen suunnittelu on luovan prosessin tulos, joka pyrkii välittämään viestejä ja luomaan positiivisia käyttäjäkokemuksia visuaalisten elementtien avulla. Se ei rajoitu pelkästään logoihin ja verkkosivujen ulkoasuun, vaan se levittäytyy kaikkialle yrityksen visuaaliseen ilmeeseen. Graafinen ilme vaikuttaa merkittävästi siihen, miten yritys näyttäytyy ulospäin ja miten sen tuotteet tai palvelut koetaan.

Visuaalinen suunnittelu verkossa

Kun puhumme verkkosivujen visuaalisesta suunnittelusta, kiinnitämme huomiota siihen, miten sivut ovat järjestettyjä, miten värit ja fontit on valittu, ja miten kuvat ja grafiikat tukevat sivun viestiä. Selkeä ja houkutteleva visuaalinen ilme voi parantaa kävijöiden sitoutumista ja edistää brändin tunnettuutta.

Verkkosivustoilla visuaalisessa suunnittelussa täytyy huomoida useita sivuston käytettävyyteen ja nopeaan katselukokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Kun suunnitellaan onnistuneita verkkosivustototeutuksia, tulee seuraavat seikat huomoida:

1. Ensivaikutelma:

Verkkosivun ulkoasu ja visuaalinen ilme luovat ensivaikutelman kävijöille. Hyvin suunniteltu etusivu ja houkutteleva ulkoasu voivat innostaa kävijöitä jäämään sivustolle ja tutkimaan lisää.

2. Brändin ilme:

Visuaalinen suunnittelu heijastaa brändin identiteettiä. Logon, värien ja fonttien käyttö luo yhtenäisen ja tunnistettavan brändi-ilmeen, mikä edistää brändin tunnettuutta ja luotettavuutta.

3. Käyttöliittymän suunnittelu:

Selkeä ja intuitiivinen käyttöliittymä suunnittelu helpottaa sivuston navigointia. Käyttäjät voivat nopeasti löytää tarvitsemansa tiedot, jos navigointi on loogista ja helppokäyttöistä.

4. Responsiivisuus:

Visuaalinen suunnittelu ottaa huomioon sivuston responsiivisuuden eri laitteille, kuten älypuhelimille ja tableteille. Sivusto mukautuu saumattomasti eri näyttökokoihin, mikä parantaa käyttökokemusta ja SEO-arvoa.

5. Sivuston lukeminen:

Tekstin ulkoasu, fontit ja kontrasti vaikuttavat siihen, miten helposti kävijät voivat lukea ja ymmärtää sisältöä. Selkeä ja helposti luettava teksti parantaa viestinnän tehokkuutta.

6. Kuvat ja grafiikat:

Laadukkaat kuvat ja grafiikat voivat tehdä sivustosta visuaalisesti houkuttelevamman. Käytä kuvia, jotka tukevat sivuston viestiä, ja varmista niiden optimoitu latausaika.

7. Värien käyttö:

Värit voivat herättää tunteita ja välittää viestejä. Visuaalinen suunnittelu ottaa huomioon väripaletin käytön brändin mukaisesti sekä varmistaa, että värit ovat kontrastissa ja helposti erottuvia.

8. Call-to-Action (CTA) -elementit:

CTA-elementit, kuten painikkeet ja lomakkeet, suunnitellaan visuaalisesti erottumaan ja houkuttelemaan käyttäjiä tekemään haluttuja toimia, kuten tilaamaan uutiskirjeen tai tekemään ostoksen.

9. Saavutettavuus:

Visuaalinen suunnittelu ottaa huomioon saavutettavuuden varmistamalla, että sivusto on käytettävissä kaikille käyttäjille, mukaan lukien ne, joilla on erilaisia toimintarajoitteita. Aluehallintovirasto kertoo sivustollaan tarkemmin, mitä verkkosivuston saavutettavuudessa tulee huomioida?

10. Bränditarinankerronta:

Visuaalinen suunnittelu voi auttaa kertomaan bränditarinaa. Kuvien, grafiikoiden ja videoiden avulla sivusto voi viestiä brändin arvoja ja tarinaa tehokkaasti.

visuaalinen-suunnittelu

Brändin rakennustyökalu

Brändin rakentaminen on yksi visuaalisen suunnittelun keskeisistä tavoitteista. Brändi ei ole vain logo; se on kokonaisvaltainen kokemus, ja visuaalinen suunnittelu on sen perusta. Värit voivat herättää tunteita ja assosiaatioita, kun taas logo toimii yrityksen visuaalisena tunnuksena. Yhtenäinen visuaalinen ilme kaikissa markkinointimateriaaleissa vahvistaa brändin tunnettuutta ja luotettavuutta.

Näyttävästi somessa

Sosiaalisen median aikakaudella visuaalinen suunnittelu on entistäkin tärkeämpää. Some-postauksissa ja mainoksissa visuaaliset elementit, kuten houkuttelevat kuvat ja informatiiviset grafiikat, voivat erottaa yrityksen kilpailijoistaan. Visuaalisesti houkuttelevat postaukset saavat enemmän huomiota ja jakamisia, mikä laajentaa brändin näkyvyyttä verkossa.

Graafisen ilmeen vaikutus markkinointiin

Visuaalinen näyttävyys ei ole vain silmänruokaa, vaan sillä on suora vaikutus markkinoinnin tehokkuuteen. Hyvin suunniteltu visuaalinen materiaali voi houkutella potentiaalisia asiakkaita ja erottaa yrityksen kilpailijoista. Se luo positiivisen ensivaikutelman, joka voi jäädä pitkäaikaiseksi muistikuvaksi.

Vaikutus konversioihin

Kun verkkosivustototeutus on houkutteleva ja selkeä, se voi parantaa konversioprosenttia. Kävijät viihtyvät pidempään sivustolla ja ovat todennäköisemmin valmiita tekemään ostopäätöksiä. Selkeästi esitetyt tiedot ja houkuttelevat kuvat voivat ohjata kävijät tehokkaammin kohti haluttuja toimia, kuten ostosten tekemistä tai yhteydenottoa.

Yhteenveto

Visuaalisuus on olennainen osa markkinointia, ja sen merkitys kasvaa entisestään digitaalisessa maailmassa. Yrityksen visuaalinen ilme vaikuttaa siihen, miten se näyttäytyy asiakkailleen ja miten se erottuu kilpailijoistaan. Hyvin suunniteltu tyylikäs materiaali voi parantaa brändin tunnettuutta, uskottavuutta, lisätä asiakasuskollisuutta ja edistää konversioita. Älä aliarvioi visuaalisen suunnittelun voimaa markkinoinnissa – se on investointi, joka voi tuoda merkittäviä tuloksia liiketoiminnallesi.

BSTR:llä on yli 15 vuoden kokemus graafisesta suunnittelusta. Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Graafinen suunnittelu.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.