[ Digimarkkinointi ]

Google-optimointi – tehokas väline verkkosivuston liikenteen kasvattamiseen

BSTR29.04.2023

Google-optimointi (SEO) -projekteissa verkkosivustoa on optimoidaan niin, että se vastaa paremmin käyttäjien hakukyselyihin ja on löydettävissä houkutellakseen enemmän laadukasta liikennettä. [BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

digimarkkinointi

Miksi google-optimointiin kannattaa panostaa?

Google-optimointi on tehokas tapa saavuttaa korkeampi sijoitus hakutuloksissa, mikä puolestaan lisää sivustosi löydettävyyttä. Tarkka prosenttiosuus voi vaihdella hieman eri lähteiden ja tutkimusten perusteella, mutta yleisesti ottaen yli 90 % käyttäjistä klikkaa hakutuloksia ensimmäiseltä sivulta, ja suurin osa näistä klikkauksista kohdistuu kolmeen ensimmäiseen hakutulokseen. Tämä korostaa ensimmäisten sijoitusten tärkeyttä hakutuloksissa ja osoittaa, miksi Google-optimointiin panostaminen voi olla merkittävä tekijä verkkosivuston löydettävyyden kannalta. Panostaminen Google-optimointiin on pitkäaikainen investointi, mikä heijastuu positiivisesti myös myyntiin.

SEO-työkalut tärkeitä

Google-optimointi perustuu oleellisesti faktoihin ja SEO-työkalujen käyttöön. Ensimmäiseksi on tärkeää tuntea yrityksen tuotteet ja palvelut, kohderyhmä. Alkuvaiheen tehtävissä suoritetaan avainsanatutkimus. Kun tiedetään oikeat avainsanat, siirrytään laadukkaan sisällön tuottamisen, sivuston teknisen optimointiin ja linkkien rakentamisen. Kun nämä elementit saadaan tasapainoon, sivuston sivujen sijoitukset hakutuloksissa kehittyvät ja liikennemäärä lisääntyy. Diggity Marketing on listannut sivustollaan parhaiksi katsomansa SEO-työkalut.

Pitkäjänteinen google-hakukoneoptimointi oleellista

Googlen hakutulokset muuttuvat kuitenkin päivittäin. Eilisen päivän hyvä sijoitus hakutuloksissa saattaa vaihtua seuraavan päivän kohtalaiseen. Sivuston hakutulossijoituksia tuleekin seurata kaikkien oleellisten avainsanojen osalta ja tehdä jatkuvasti tarvittavia muutoksia sijoituksien kehittämiseksi.

Kilpailu 1. hakutulossivun sijoituksista on jatkuvaa. Jatkuvasti luodaan uusia sivustoja kilpailuun mukaan ja muutkin google-hakukoneoptimoivat sivustojaan sijoitusten kehittämiseksi. Lisämausteen tuo myös Googlen säännöllisesti toteuttamat hakukoneensa algoritmipäivitykset, jotka muuttavat tehokkaita painotuksia google-hakukoneoptimoinnissa. Google-hakukoneoptimointi onkin päättymätön juoksu. Google-optimointiprojekteilla saadaan kuitenkin jonkin verran pikavoittoja, mutta projekteja tulisi toteuttaa säännöllisesti. Jatkuvalla panostuksella varmistetaan, että verkkosivusto säilyttää hyvän sijoituksen ja houkuttelee jatkuvasti uutta liikennettä.

google-optimointi

Miksi isot sivustot pärjäävät paremmin?

Isot sivustot saattavat pärjätä google-optimoinnissa paremmin useista syistä:

 1. Resurssit: Isoilla sivustoilla on yleensä enemmän resursseja, kuten aikaa, rahaa ja henkilöstöä, jotka voidaan kohdistaa google-optimointiin. Tämä mahdollistaa laadukkaan sisällön tuottamisen, teknisen optimoinnin ja jatkuvan seurannan.
 2. Laaja sisältötarjonta: Isot sivustot voivat tuottaa laajaa ja monipuolista sisältöä eri aiheista. Tämä antaa niille mahdollisuuden kohdistaa useisiin avainsanoihin ja tarjota vastinetta monipuolisille käyttäjäkyselyille.
 3. Linkkien määrä ja laatu: Isot sivustot houkuttelevat yleensä enemmän linkityksiä muilta verkkosivustoilta, mikä voi parantaa sivuston arvoa hakukoneiden silmissä. Korkealaatuiset ja relevanteiksi arvioidut linkit voivat nostaa sivuston asemaa.
 4. Tekninen infrastruktuuri: Isot sivustot voivat panostaa tehokkaaseen tekniseen infrastruktuuriin, mikä parantaa sivuston latausaikoja, käyttäjäkokemusta ja yleistä suorituskykyä – kaikki tekijät, joilla voi olla vaikutusta hakukoneoptimointiin.
 5. Brändin tunnettuus: Isot sivustot voivat nauttia vahvemmasta brändin tunnettuudesta, mikä voi lisätä luottamusta ja houkutella enemmän kävijöitä. Hakukoneet saattavat ottaa huomioon myös brändin maineen, kun sijoittavat hakutuloksia.

On kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka isot sivustot saattavat nauttia näistä eduista, myös pienemmät sivustot voivat menestyä google-optimoinnissa keskittymällä laadukkaaseen sisältöön, paikalliseen optimointiin ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Hakukoneoptimointi vaatii jatkuvaa työtä, ja laatu on usein tärkeämpää kuin pelkkä sivuston koko.

Domain Strength ja sen vaikutus google-hakukoneoptimointiin

”Domain strength” tai ”domain authority” viittaa yleisesti ottaen verkkotunnuksen tai verkkosivuston vahvuuteen ja vaikutusvaltaan hakukoneissa. Se on käsite, jota käytetään mittaamaan verkkosivuston luotettavuutta, merkitystä ja asemaa hakutuloksissa. Vaikka ”domain strength” ei ole virallinen termi, monet verkkomarkkinoinnin ammattilaiset ja hakukoneoptimoinnin asiantuntijat käyttävät sitä kuvaamaan samankaltaisia käsitteitä, kuten ”domain authority” tai ”domain power”.

Useat tekijät voivat vaikuttaa domain strengthiin:

 1. Linkkien laatu ja määrä: Laadukkaat ja relevanteiksi arvioidut linkit muilta verkkosivustoilta voivat parantaa verkkosivuston domain strengthiä.
 2. Sisällön laatu: Korkealaatuinen, informatiivinen ja käyttäjille arvokasta sisältö voi nostaa verkkosivuston arvoa hakukoneiden silmissä.
 3. Tekninen optimointi: Hyvä tekninen rakenne, nopeat latausajat, mobiilioptimointi ja muut tekniset tekijät voivat vaikuttaa sivuston asemaan hakutuloksissa.
 4. Brändin maine: Verkkosivuston tunnettuus ja maine voivat vaikuttaa domain strengthiin. Hakukoneet saattavat pitää tunnettuja brändejä luotettavampina.
 5. Sosiaalinen vaikuttavuus: Sosiaalisen median läsnäolo ja aktiviteetti voivat myös heijastua domain strengthiin.

Useimmiten domain strengthiä ei mitata suoraan, mutta useat yritykset ja hakukoneoptimoinnin työkalut tarjoavat erilaisia arvioita tai pisteitä, kuten Moz Domain Authority tai Ahrefs Domain Rating, jotka antavat suuntaa sivuston vahvuudesta. On tärkeää huomata, että nämä arviot ovat vain suuntaa antavia, ja itse hakukoneiden algoritmit ovat monimutkaisempia, huomioiden lukuisia muita tekijöitä sivustojen asemassa hakutuloksissa. On kuitenkin huomattavaa, että korkeamman domain strength-arvon sivustot sijoittuvat hakutuloksissa matalammat pisteet saavuttavan sivuston yläpuolelle hakutuloksissa, jos molemmat sivustot on hakukoneoptimoitu yhtä hyvin. Domain Strenthin kehittäminen tapahtuu vuosien mittaa pitkäjänteisen työn ja domainin ikärenkaiden myötä.

Ahrefs.com tarjoaa maksuttoman Domain Strength-testin omalle domainillesi. Huom. suuntaa antava.

Google Analyticsin rooli google-hakukoneoptimoinnissa

Google Analytics on erittäin tärkeä työkalu google-optimoinnissa, koska se tarjoaa syvällistä tietoa verkkosivustosi suorituskyvystä ja sivustovierailijoiden toiminnasta. Tämä tieto on olennaista strategioiden kehittämisessä, tulosten seurannassa ja verkkosivuston optimoinnissa. Alla on muutamia keskeisiä näkökohtia Google Analyticsin roolista google-optimoinnissa:

 1. Liikenteen analysointi: Google Analytics antaa sinulle kattavan kuvan sivustollesi saapuvasta liikenteestä. Voit nähdä, miten kävijät löytävät sivustollesi, mukaan lukien orgaanisen haun kautta tuleva liikenne. Laadukkaan liikenteen määrän kehittyminen optimointiprojektin tavoite.
 2. Tavoitteiden seuranta: Google Analytics mahdollistaa tavoitteiden asettamisen, kuten tiettyjen sivujen katselukertojen, lomakkeiden täyttöjen tai myyntien seuraamisen.
 3. Avainsana-analyysi: Voit käyttää Google Analyticsia yhdistettynä Google Search Consoleen saadaksesi tietoa siitä, miten verkkosivustosi suoriutuu eri avainsanoilla hakutuloksissa. Tämä auttaa tunnistamaan tehokkaimmat avainsanat ja keskittymään niihin.
 4. Raportointi ja seuranta: Google Analytics tarjoaa kattavat raportointityökalut, jotka auttavat seuraamaan sivuston suorituskykyä ajan mittaan. Voit luoda räätälöityjä raportteja ja saada tietoa siitä, miten optimointitoimenpiteesi vaikuttavat sivustosi suorituskykyyn.

Kokonaisuudessaan Google Analytics antaa arvokasta tietoa, jota voidaan käyttää google-optimoinnin suunnittelussa, seurannassa ja jatkuvassa kehittämisessä. Tämä tieto auttaa sinua tekemään perusteltuja päätöksiä ja optimoimaan sivustosi niin, että se vastaa paremmin käyttäjien tarpeisiin ja hakukonealgoritmien vaatimuksiin.

Tutustu myös blogiin: Hakukonemarkkinointi.

BSTR:llä on vuosien kokemus google-hakukoneoptimoinnin toteuttamisesta. Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Hakukoneoptimointi.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.