[ Digimarkkinointi ]

Hakukonemarkkinointi – silkkinen tie myyntimenestykseen

BSTR19.04.2023

Hakukonemainonta (SEM) ja Hakukoneoptimointi (SEO) yhdessä muodostavat vahvan Googlea hyödyntävän markkinointikanavan, joka ei ainoastaan lisää verkkosivuston liikennettä vaan myös vaikuttaa suoraan myyntiin. [BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

digimarkkinointi

Hakukonemarkkinoinnin hyödyt

Hakukonemarkkinointi tarjoaa useita etuja, jotka nostavat yrityksen verkkosivuston merkitystä myynnin välineenä. Ensinnäkin, se parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa, mikä tarkoittaa, että potentiaaliset asiakkaat löytävät sen helpommin. Tämä kasvattaa luottamusta ja uskottavuutta, mikä on olennaista kilpailukyvyn säilyttämiseksi nykyaikaisessa liiketoimintaympäristössä.

Toiseksi, Google tuottaa laadukasta liikennettä. Verkkosivustolle ohjautuva liikenne ei ole vain määrää, vaan osaavissa käsissä myös laatua. Laadukas liikenne johtaa usein korkeampaan sitoutumiseen ja parempiin mahdollisuuksiin myynnin kasvattamiseksi.

Laadukas, eli konvertoituva liikenne

Digitaalisessa markkinoinnissa myyntiä tuotetaan mm. konvertoituvalla liikenteellä. Konversio tarkoittaa verkkosivustolla tavoiteltaa tavoitetta esim. yhteydenottosivulle siirtyminen, yhteydenottolomakkeen lähettäminen tai soittolinkin klikkaus. The Hartford kertoo selkästi verkkosivustollaan, miten konversioprosentti lasketaan? ja miten se vaikuttaa myyntiin.

Kun puhutaan myynnistä, hakukonemarkkinointi toimii portinvartijana laadukkaalle liikenteelle. Verkkosivustolle suunnattu liikenne ei ole vain satunnainen kävijävirta, vaan se koostuu ihmisistä, jotka ovat jo kiinnostuneita yritysten tarjoamista tuotteista tai palveluista. Tämä tekee näistä kävijöistä potentiaalisia asiakkaita, ja kun verkkosivusto vastaa heidän tarpeisiinsa, myyntimahdollisuudet kasvavat merkittävästi.

hakukonemarkkinointi

Hakukonemainonta tarjoaa nopean löydettävyyden

Yksi keskeinen osa hakukonemarkkinointia on hakukonemainonta, joka mahdollistaa mainosten näyttämisen suoraan hakutulossivuilla. Tämä taktiikka antaa yritykselle mahdollisuuden kohdistaa mainoksensa tarkasti halutuille kohderyhmille ja ohjata liikennettä suoraan relevantille sivulle. Hakukonemainonta on nopea tapa näkyä hakutuloksissa, ja hyvin suunnitellut mainokset voivat houkutella klikkaajat nopeasti ja tehokkaasti sivustolle täyttämään hankintapäätöksensä tarpeen. BSTR:n referensseistä löydät tietoa esimerkkitapauksista. Jason Hall Five Channelsilta kiteyttää 11 terävää kohtaa, miksi hakukonemainonta kannattaa.

Mistä hakukonemainonnan hinta muodostuu?

Hakukonemainonnan hinta voi vaihdella paljonkin monista tekijöistä riippuen, ja sen muodostuminen perustuu useisiin seikkoihin. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat hakukonemainonnan hintaan:

 1. Avainsanojen kilpailu:
  • Mitä kilpaillumpia avainsanat ovat, sitä korkeammat ovat mainosten hinnat. Jos useat mainostajat kilpailevat samoista avainsanoista, hinta nousee.
 2. Budjetti:
  • Mainostajan asettama päivittäinen tai kuukausittainen budjetti vaikuttaa mainonnan hintaan. Suurempi budjetti antaa mahdollisuuden näkyä enemmän vähemmän kilpailuilla avainsanoilla ja kilpailla tehokkaammin.
 3. Klikkaushinta (CPC):
  • Hakukonemainonnassa mainostajat maksavat usein per klikkaus (CPC). Klikkaushinta määräytyy tarjousmenettelyn kautta, ja se voi vaihdella avainsanan, kilpailun ja sijainnin perusteella.
 4. Mainosten laatu:
  • Hakukoneet arvioivat mainosten laatua ja käyttäjäkokemusta. Korkeamman laadun mainokset voivat saada alennusta klikkaushinnasta ja parantaa mainostajan sijoitusta.
 5. Kohderyhmä ja sijainti:
  • Mainostajan valitsema kohderyhmä ja maantieteellinen sijainti voivat vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi tietyllä alueella tai kohderyhmässä kilpailu voi olla arvokkaampaa.
 6. Kampanjan tavoitteet:
  • Hakukonemainonta voi olla suunnattu eri tavoitteisiin, kuten verkkosivuston liikenteen lisäämiseen, myyntien kasvattamiseen tai brändin tunnettuuden lisäämiseen. Kampanjan tavoitteet voivat vaikuttaa kustannuksiin.
 7. Lisäominaisuudet ja laajennukset:
  • Mainostajat voivat käyttää lisäominaisuuksia ja mainoslaajennuksia, kuten puhelinnumeroita ja linkkejä. Näiden käyttö voi vaikuttaa hintaan.
 8. Hakukoneen algoritmit:
  • Hakukoneiden algoritmit määräävät mainosten näkyvyyden ja sijoituksen. Mainostajien on kilpailtava näiden algoritmien mukaan, ja kilpailutilanne voi vaikuttaa hintaan.
 9. Kausivaihtelut:
  • Joillain aloilla ja tietyissä ajanjaksoissa (kuten juhlapyhät) voi olla vaihtelua kysynnässä ja kilpailussa, mikä voi vaikuttaa mainonnan hintaan.

Kokonaisuudessaan hakukonemainonnan hinta muodostuu siis monista tekijöistä, ja mainostajan on huomioitava nämä tekijät suunnitellessaan ja optimoidessaan kampanjoitaan. Hakukonemainonnan hintaan vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen auttaa mainostajaa tekemään strategisia päätöksiä budjetin ja kampanjasuunnittelun suhteen.

Kasvua ja mahdollisuuksia

Hakukonemarkkinointi ei ole ainoastaan nykyhetken menestysresepti, vaan se myös valmistaa yrityksiä tulevaisuuden haasteisiin. Nopeasti muuttuvassa digitaalisessa maisemassa se tarjoaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, kuten äänihakuun optimoinnin ja paikallisen löydettävyyden. Nämä innovaatiot voivat edelleen vahvistaa yrityksen asemaa verkossa ja varmistaa, että se pysyy askeleen edellä kilpailijoitaan.

Yhteenveto

Hakukonemarkkinointi ei ole pelkästään markkinoinnin vaihtoehto – se on investointi yrityksen tulevaisuuteen. Se tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa laadukasta liikennettä, parantaa verkkonäkyvyyttä ja suoraan vaikuttaa myyntiin. Kun yritys ymmärtää hakukonemarkkinoinnin merkityksen ja käyttää sitä tehokkaasti, se voi avata oven kasvuun, kilpailukykyyn ja pitkäaikaiseen menestykseen verkossa.

Tutustu myös blogiin: Google-optimointi.

BSTR:llä on vuosien kokemus hakusanamarkkinoinnin toteuttamisesta. Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Hakusanamainonta.

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.