[ Digimarkkinointi | Sisällöntuotanto ]

Some-yheistyössä on voimaa

BSTR03.05.2023

Yritysten markkinointistrategioissa some-yhteistyö on noussut keskeiseksi tekijäksi. Miksi sitten yritysten tulisi hakeutua yhteistyöhön markkinointitoimiston kanssa some-alustojen parissa?

digimarkkinointi

Yritykset kohtaavat nykypäivänä kovaa kilpailua huomion ja asiakkaiden hankkimisessa some-alustoilla. Some-yhteistyö markkinointitoimiston kanssa tarjoaa yrityksille monia etuja, joita on vaikea saavuttaa yksin. Ensinnäkin, markkinointitoimistoilla on syvällistä asiantuntemusta sosiaalisen median algoritmeista ja trendeistä. Näiden asiantuntijoiden avulla yritykset voivat kehittää yrityksensä kokonaismarkkinoinnin laatua ja kannattavuutta.

Some-yhteistyön laatu ratkaisee

Some-yhteistyö ei koske pelkästään some-sisällön visuaalista tukemista, vaan myös syvemmän vaikutuksen rakentamista asiakaskuntaan. Laadukas sisältö erottuu massasta, herättää huomiota ja sitouttaa yleisön. Markkinointiammattilaiset, jotka erikoistuvat some-sisällön tuottamiseen, ymmärtävät tämän perusperiaatteen. Yrityksen kohderyhmään paneudutaan syvällisesti keskustelun ja datan kautta. Sen myötä kohderyhmään saadaan tuotettua laadukasta ja luovaa sisältöä, joka vastaa yrittäjien ja some-käyttäjien tarpeisiin.

Oikeat sisällöt oikeisiin kanaviin

Markkinointitoimistot panostavat huipputason tekijöihin, jotka hallitsevat eri some-alustojen vaatimukset. Tämä varmistaa sen, että sisältö on optimoitu kullekin alustalle, mikä parantaa yrityksen näkyvyyttä ja vuorovaikutusta. Some-kanavia on nykyisin runsain mitoin. Onkin tärkeää, että yritys vaikuttaa juuri niissä kanavissa, jotka tukevat yrityksen liiketoimintaa. Some-yhteistyön alussa oikeat kanavavalinnat toimivatkin tärkeänä pohjana ennen sisältöjen suunnittelutyön aloittamista. Convince&Convertin legendaarinen Jay Baer nostaa esiin 6 laatutyöntekijää some-tiimin ominaisuuksista.

Asiantuntemus, some-trendien tunteminen, erottuva yrityksen brändin mukainen sisällöntuotanto ja strategiat ovatkin juuri niitä tekijöitä, joihin yrityksien hankala vastata laadukkaasti itse toteutetulla some-markkinoinnilla. Yhteistyö markkinointitoimiston kanssa ei ole vain investointi markkinointiin, vaan se on investointi brändin näkyvyyteen, maineeseen ja menestykseen.

some-yhteistyo

Miksi someen kannattaa panostaa?

Muutamia keskeisiä syitä, miksi somemarkkinointi on niin tärkeää yrityksille:

 1. Laajenna kohdeyleisöä:
  • Sosiaalisen median alustoilla on valtavat käyttäjämäärät eri demografisilla ja maantieteellisillä alueilla. Kannattaakin olla läsnä juuri siellä missä potentiaaliset asiakkaasi viettävät suuren osan vapaa-ajastaan.
 2. Brändin näkyvyys ja sen tiedostaminen:
  • Some-markkinointi mahdollistaa brändin näkyvyyden kasvattamisen. Jatkuvalla läsnäololla some-alustoilla yritys voi vahvistaa bränditietoisuuttaan ja pysyä mielessä potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Jokaisen some-julkaisun tulee rakentaa positiivista mielikuvaa brändistä.
 3. Vuorovaikuttaminen asiakkaiden kanssa:
  • Some tarjoaa ainutlaatuisen kanavan vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa. Yritykset voivat vastata kysymyksiin, saada palautetta ja rakentaa vahvempaa suhdetta asiakkaisiin. Tämä vuorovaikutus luo luottamusta ja asiakasuskollisuutta.
 4. Kohdennetun markkinoinnin mahdollisuudet:
  • Some-alustat tarjoavat kattavia työkaluja kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseen. Yritykset voivat valita tarkasti kohderyhmänsä perusteella, mikä tehostaa markkinointitoimenpiteitä ja lisää yhteydenottoja.
 5. Sisältömarkkinoinnin tehokkuus:
  • Some tarjoaa ihanteellisen ympäristön sisältömarkkinoinnille. Korkealaatuinen ja jakamisen arvoinen sisältö voi levitä laajalle, mikä edistää brändin asemaa asiantuntijana omalla toimialallaan.
 6. Kustannustehokasta markkinointia:
  • Some-markkinointi on kustannustehokasta verrattuna perinteisiin mainosmuotoihin. Yritykset voivat saavuttaa suuren yleisön suhteellisen edullisesti ja seurata kampanjan tehokkuutta reaaliajassa dashboardilta.
 7. Liikenteen ohjaaminen verkkosivuille:
  • Some-markkinoinnin avulla yritykset voivat ohjata liikennettä verkkosivuilleen tai verkkokauppaansa. Tämä voi johtaa suurempaan kävijämäärään ja kasvattaa mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvuun. Somesta sivustolle saapuvilla linkeillä on myös vaikutusta sivuston hakukoneoptimointiin.

Itse tehdyn ja säästetyn sudenkuopat

 1. Kohderyhmän ymmärrys:
  • Virhe: Yritys ei ole tehnyt riittävää tutkimusta tai analyysiä kohdeyleisöstään, ja markkinointiviestit eivät resonoi oikeiden ihmisten kanssa.
  • Oikein: Kohderyhmä tulee tunnistaa ymmärtäen heidän tarpeensa ja mieltymyksensä sekä muokata markkinointiviestejään sen mukaisesti.
 2. Liiallinen myyntipuhe:
  • Virhe: Some-tilit täytetään liiallisella mainonnalla ja myyntipuheella ilman arvoa tai vuorovaikutusta seuraajille.
  • Oikein: Sisällön tulisi olla monipuolista ja tarjota seuraajille arvoa, viihdettä tai tietoa. Myyntiviestit tulisi annostella harkiten ja sulauttaa osaksi kiinnostavaa sisältöä.
 3. Epäsäännöllinen aktiivisuus:
  • Virhe: Yritys ei päivitä some-tilinsä sisältöä säännöllisesti, mikä voi johtaa seuraajien menetykseen ja heikkoon sitoutumiseen.
  • Oikein: Ylläpidetään aktiivista läsnäoloa päivittämällä säännöllisesti sisältöjä ja osallistutaan keskusteluihin. Etukäteen toteutettu suunnittelu ja aikataulutus on tärkeää.
 4. Palautteen integrointi:
  • Virhe: Yritys ei reagoi seuraajien antamaan palautteeseen tai kysymyksiin, mikä voi luoda negatiivisen kuvan asiakaspalvelusta.
  • Oikein: Aaktiivinen palautetteen seuraaminen ja vastaaminen on avointa ja luo positiivisen mielikuvan. Asiakasvuorovaikutus on tärkeä osa some-markkinointia.
 5. Väärät hashtagit:
  • Virhe: Yritys käyttää liian yleisiä tai epäolennaisia hashtageja, mikä vähentää sisällön näkyvyyttä.
  • Oikein: Käytään relevanteja ja kohdistettuja hashtageja, jotka liittyvät sisältöön ja kohderyhmään.
 6. Analytiikan seuraamisen unohtaminen:
  • Virhe: Yritys ei seuraa some-analytiikkaa eikä mittausta, joten se ei tiedä, mikä toimii ja mikä ei.
  • Oikein: Käytään some-analytiikkaa, ymmärretään, mitkä kampanjat ja sisällöt ovat tehokkaita. Tuloksien pohdinta ja muokkaaminen sen mukaisesti.

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan some-yhteistyö markkinointitoimiston kanssa tarjoaa yrityksille väylän saavuttaa parempia tuloksia some-markkinoinnissa. Laadukas sisältö, asiantuntemus ja räätälöidyt strategiat tekevät yhteistyöstä merkittävän tekijän kilpailtaessa huomiosta some-alustoilla. Yritysten kannattaa harkita tätä yhteistyömuotoa päästäkseen lähemmäksi kohdeyleisöään ja varmistaakseen menestyksensä digitalisoituneessa liiketoimintamaailmassa.

BSTR:llä on vuosien kokemus some-markkinoinnin toteuttamisesta yrityksille. Ota yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä yrityksellenne toimiva kokonaisuus. Tutustu palveluumme: Somekumppanuus.

[BSTR testaa: Tämän tekstin asiasisällön kattavuus on varmistettu tekoälyä hyödyntäen.]

Ota yhteyttä

Kaikki yhteystiedot

Tero Luoma BSTR

Tero Luoma

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja
Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Inspiroidu ja tilaa markkinointivinkit.

Uutiskirje

[UUTISKIRJE]

Jaamme parhaat vinkkimme, oivalluksemme ja onnistumisemme noin kerran kuukaudessa.